Majoriti customer mama terdiri daripada golongan ibu menyusu..sekarang ni ramai betul ibu menyusu mencari milk booster. Bagi mama Set 3M adalah set yang terbaik untuk anda dan diri mama sendiri. Ok mama nak share rahsia Pn Zabrina berkongsi bagaimana susu beliau banyak!!Jom baca..Sumber asal kredit ke blog Pn Zabrina
__________________________________
“Banyak PM serta SMS yang saya terima nak tau apa rahsia saya banyak susu..Meh saya nak kongsi dengan anda semua…

 
Semasa mengandung…

  • Niat ‘ Aku nak fully breastfeed’ anak ni..
  • Baca surah Al Hujarat selalu..
  • Doa berpanjangan hingga sekarang
  • Sembahyang Hajat.
  • cuci nipple hari2
  • buat persediaan awal-google psl bf
Sejurus selepas bersalin..
  • Minta nurse bagi anak secepat mungkin utk bf (Breastfeed)
  • Dalam wad susukan sejam sekali
Berpantang
  • Minum air 3 liter atau lebih
  • Minum susu Anmum Lacta
  • Ambil vitamin Shaklee set berpantang
  • Mula mengepam 2 minggu dalam pantang..
  • Jadual pam yang konsistem (jika tak dapat pam saya akan bagi baby df)
  • rehat secukupnya-walaupun memang tak cukup sebenarnya..
  • susukan anak sekerap mungkin
  • Train anak guna botol umur 1 bulan (nak kerja kan..)
Sekarang
  • Pam 2 kali di tempat kerja
  • Balik pam sebelum tido
  • df anak bila balik kerja (df=Direct Feeding)
  • kat rumah df je tak bagi botol..
  • suruh anak doa susu kita banyak..
  • sokongan suami n keluarga..juga pengasuh..
  • kongsi pengalaman dengan ibu2 menyusu lain (InsyaAllah rezeki anakbertambah)
  • minum air 3 liter atau lebih..(ni air suam je tau..air manis tak kira ye)
  • jaga makan
  • Ambil vitamin shaklee jugak..set 3M +pd
  • kurang minum kafein
  • minum milo, soya, esp, pd, mealshake (zara punye)..saya tak minum ais..
  • sentiasa positif n tenang walaupun banyak keje…huhu…
  • senyum..sambil pam baca doa ibu menyusu n selawat banyak2…
Ha tu le rahsia saya..bukan ape pun saya buat..saya cuma pegang konsep SUPPLY vs DEMAND…susu kalau di keluarkan makin banyak dihasilkan..pokok pangkalnya kita ibu2 ni kena rajin..kena korban masa n tenaga sikit le..penat memang lah kalau ikutkan..tapi kita akan rasa puas hati bila tgk anak membesar dgn susu kita sendiri..Alhamdulillah..Zawir hampir 8 bulan lebih saya susukan..
 
____________________________________________________________
Wahhhh teruja mama baca!! rasa macam nak mengandung n beranak lagi..kekeke..tunggu dulu lah ye.. 😛
 
 
Alhamdulillah berkat sabar, tabah dan berusaha berjaya juga! Apa yang penting kerapkan sesi penyusuan, bila baby tak de dengan kita pam setiap 2-3jam sekali, lepas tu konsisten, disiplin, sabar dan setia mengambil set 3M.. mengandungi ESP, vitalea, bcomplex, vita C Alfalfa dan Ostematrix..yang bestnye ada customer mama “takut” ambil ESP sebab takut Bengkak Susu..heheee, senyum sorang2 mama.. Set 3M Terbaikkk!! Alhamdulillah…
Anda bagaimana?
 
Untuk maklumat lanjut boleh hubungi mama :

1. LIKE fanpage MamaQaireen Shoppe 
2. PM saya di fb, Dilla Jalil
3. Emel admin@mamaqaireen.com
4. SMS/ Whatsapp saya di 017-5657552.
 
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit
Tagged with →  
Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge