Masalah jerawat rasanya bukanlah perkara baru teruatamanya di kalangan remaja dan ade juga sampai ke tua.
Bukan semua orang tu bernasib baik mempunyai kulit yang licin bak kulit telur atau selembut kulit bayi. Macam Kak N kate selama menghadapi masalah kulit dan terpaksa bergantung dengan anti-acne cream jer sampai bila ye tak. Petua ibu kak N katenya basuh dengan daun jambu tapi kalo kita tinggal tengah2 town macam Singapura ada ker daun jambu?? Mana pula nak cari daun jambu?? 
Anda tahu tak bahaya sebenarnya bergantung pada anti-acne atau antibiotics nie?? Silap2 boleh sebab tak boleh pregant tau!! Hah nie saya petik dari skinimprovement.com
_______________________________________________________ 
Not all manufacturers of acne products with chemicals tell that in order to avoid side effects, such acne creams or acne pills can only be used for 2 – 3 weeks. Oral antibiotics should be used as a temporary measure in order to reduce the inflammation caused by acne bacteria. Prolonged use of antibiotics and steroids supress the immune system of our skin. Weak immune system may lead to development of such skin disorders as rosacea and demodex.
In addition to anti pimpe gels, lotions for zits, ointments and acne pills, the chemical industry offers variety of cleansing lotions containing alkali, alcohol and even acids. The cleansers with theses chemical substances are not safe and should not be used by acne patients. The alcohol and other chemical ingredients most often over dry the skin provoking the sebum glands to produce more sebum oil. Excessive production of sebum oil is one of the reason which causes acne. You should always wash acne prone skin with natural cleansers and lotions. 
____________________________________________________________
Nak di simpulkan kebanyakan syarikat pembuat anti-acne antibiotics selalunya lupa pada tanggungjawab mereka untuk menyatakan keburukan memakai produk mereka lebih dari 2-3 minggu. Akibatnya penguna yang merana, kerana pendedahan pada jangka masa panjang akan meyebabkan sistem imuniti kita bertambah lemah  dan timbul pulak penyakit kulit lain seperti rosacea dan demodex.
Kandungan di dalam cream nya pulak mempunyai kandungan kimia yang tinggi seperti acid, alkali dah alkohol. Ia menyebabkan kulit bertambah kering. Badan kita akan bereaksi dan menghasil kan lebih banyak minyak dan jerawat akan terus tumbuh seperti cendawan…
Tak bermakna ini adalah akhirnya kita perlu terima, Tuhan bagi kita pilihan kan, buat pilihan bijak.. 
Anda boleh teruskan hidup bergantung dengan bahan kimia dan dadah atau anda boleh memilih bahan semulajadi seperti VITAMIN E. 
Kenape???
So mama nak kongsikan bersama kisah Yana adik kepada Pn. Aula.
______________________________________________________________________
Seperti yang mama pernah katakan sebelum ini, Vitamin E mengandungi anti-oksida dan mengurangkan kerosakan sel dan melambatkan penuaan. Jadi anda nak lihat ape berlaku sebelum dan selepas pengambilan VITAMIN-E.

Sebelum mengambil Vitamin E
Selepas mengambil Vitamin E

Hah percaya atau tidak?? teruja tak??
Pilihan adik ?? Pengambilan Vitamin-E  Shaklee berterusan selama 3 bulan yer baru menampak kesan sebegini.
Bukan VITAMIN E sahaja, dia turut mengambil VITAMIN C, alfalfa dan MEALSHAKE untuk merawat dan menyembuhkan kulit nya yang berjerawat.

VITAMIN-E : Menjadikan kita nampak lebih muda dengan membantutkan sel yg disebabkan oleh radikal bebas. Malah ia juga dapat mengurangkkan risiko parut yg besar. Paling menarik ia juga berfungsi sebagai anti oksidan.


VITAMIN-C : Peranannya membina & membaiki- tulang, gigi dan tisu penyambung dan membentuk kolagen yang penting untuk ketegangan dan kecantikan kulit dan paling penting sebagai kuasa penyembuh.

ALFALFA: Merupakan sumber mikronutrient paling kaya– membuat sistem badan berjalan lebih lancar dan membantu melawaskan usus, mengurangkan sembab, kelesuan dan masalah pencernaan.


MEALSHAKES: membantu membaikpulih luka atau kudis dimana ia mengandungi vitamin B-complex, zat besi dan copper untuk membantu membentuk sel darah merah yang sihat dan memberi perubahan positif pada  complexion kulit.

Pengambilan Air mencukupi juga perlu la mencukupi baru badan seimbang yer…
Anda ingin mencuba dan perlukan konsultasi??
__________________________________________________________________

Shopping Time!! 
Untuk mengetahui Promosi YEAR END SALES, anda boleh:

1. LIKE fanpage MamaQaireen Shoppe (anda mungkin bertuah memenangi hadiah dari saya dengan hanya perlu LIKE sahaja)

2. PM saya di fb, Dilla Jalil

3. Emel mamaqaireen@yahoo.com dengan tajuk “Y.E.S 2011 at MamaQaireen Shoppe

4. SMS/ Whatsapp saya di 017-5657552.

Tagged with →  
Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge