Kebiasaannya sebelum melakukan sebarang aktiviti, digalakkan untuk mengambil minuman bertenaga terlebih dahulu bagi mengekalkan tenaga berterusan. Hari ni saya nak share satu testimoni hebat daripada sahabat saya Tuty. Suami beliau berbasikal sejauh 90km, dan paling mengujakan badan tidak letih dan kaki pun tak kejang! Hebatkan? 

 

cycling

 

Jom baca testimonial suami Tuty.

_____________________________________________________
 
Incik N (suami saya) bekerja sendiri dan berada di jalan raya hampir sepanjang hari. Perjalanan memakan hampir 200km setiap hari. Sudah tentulah badan jadi letih. Jadinya, saya akan bancuhkan PD dalam 1botol air untuk bekalan semasa berkerja. Setelah beberapa hari, Incik N memberitahu badannya sudah tidak berapa letih. Saya pun lihat muka suami saya kurang letih dan lebih ceria.
 
Oh, Incik N juga mempunyai hobi berbasikal. Sebelum saya bersalin, hampir setiap minggu Incik N akan berkayuh bersama-sama rakan seangkatan. Bukan berkayuh keliling taman ya. Mereka berkayuh jarak jauh. Antaranya daripada Puncak Alam ke Pantai Jeram sejauh 45km pergi dan balik. Menaiki bukit ke kampus UiTM Puncak Alam. Jalan ke kampus itu boleh dikatakan seperti mini genting highland yang memerlukan pendakian mencabar. Naik kereta pun terasa tinggi sungguh bukit itu.
 
Selama saya cuti bersalin, Incik N memang bercuti terus daripada berkayuh basikal. Hampir 2 bulan lebih. Semalam, Incik N ikuti satu ekspedisi berbasikal daripada UKM ke Bagan Lalang sejauh 90km pergi dan balik bermula daripada pukul 8 pagi.Perjalanan sehala sahaja memakan masa 4 jam lebih. Saya berasa risau kerana Incik N sudah lama tidak berlatih dan sebelum ini, Incik N akan mengadu keletihan apabaila pulang berbasikal. Paling teruk apabila kadangkala kakinya kejang semasa berkayuh.
 
Saya bancuhkan 3 liter air PD untuk bekalannya dan berdoa segalanya berjalan lancar. Mestilah risaukan sebab berkayuh dalam cuaca yang panas terik. Kita naik kereta dengan penghawa dingin pun rasa letih dan haus bila tengah hari.
 
Nak tahu apa reaksi Incik N selepas kembali daripada ekspedisi?
 
Saya      : Abang Ok tak? Kaki kejang tak?
Incik N   : Abang Ok je..Badan tak letih sangat. Yang best tu, kaki tak kejang.
Saya      : Alhamdulillah.
Incik N    : Abg N**r dengan Abg F***i pun hairan yang abang boleh kejar. 
               Abang bagitahu la yang Abang ambil air PD.
_____________________________________________________
 
Wahhh, hebatkan? Kawan beliau pun hairan dengan kepantasan beliau. Badan tak letih, kaki tak kejang..sangat mengagumkan.
 
performane 
 
 
Penghidratan lebih cepat berbanding air (Oren)

Bekerja atau bersukan menyebabkan kekurangan nutrisi penting dalam tubuh. Shaklee Performance merupakan pilihan paling ideal yang berupaya menghidrat lebih cepat berbanding air dan membekalkan tenaga untuk kegiatan harian anda.
  • ·  OptiCarb pilihan eksklusif untuk tenaga yang berpanjangan
  • ·  Membekalkan bendalir dan elektrolit yang penting untuk membantu mencegah penyahidratan*
  • ·  Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga, otot dan paras bendalir yang perlu bagi penghidratan yang wajar
Sumber : Shaklee Malaysia
Siapa yang digalakkan untuk mengambil Performance Drink?
  • ·  Anda yang berkerja di bawah matahari terik
  • ·  Anda yang sentiasa lesu dan lemah badan
  • ·  Ibu mengandung atau menyusu
  • ·  Anda yang demam dan selesema.
  • ·  Anda yang selalu bersenam dan bersukan termasuk ahli sukan
  • ·  Anda yang mengidap penyakit kencing manis

Anda ingin menjadi bertenaga seperti suami Tuty? Jangan tunggu lama lagi. Pastikan anda bertindak segera. hubungi saya Dilla Jalil 017-5657552 sekarang juga.

ATAU,

Anda juga boleh membuat pesanan sendiri semudah ABC dengan hanya klik icon di bawah.

 

 

order-sekarang-juga

 

Pengedar Shaklee dan Cod Shaklee Ipoh

 

Jangan risau, sekiranya anda inginkan sebarang pertanyaan dan konsultansi berterusan secara PERCUMA sila hubungi saya. Ini kerana anda BERHAK untuk dapatkan LAYANAN ISTIMEWA daripada saya. KHAS UNTUK CUSTOMER SAYA SAHAJA.

 

Pengedar Sah Shaklee Ipoh Perak : Dilla Jalil (Shaklee ID 852451)

Dilla Jalil : (facebook)

017 – 5657552 (whatsapp /sms)

admin@mamaqaireen.com (e-mail)

COD : KFC Medan Gopeng

Tagged with →  
Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge