Parasit dalam badan? Ada ke benda2 macam tu dalam badan manusia? Actually kali pertama saya dengar benda ni pun macam pelik juga. Tapi bila dah duduk study and baca macam2 info berkaitan parasit ni. Geli pulak rasa badan, tiba2 rasa gatal satu badan..hehe.

Benarkah Parasit Aktif Ketika Bulan Penuh Punca Anda Mudah Diserang Penyakit?

Persoalannya sekarang ni, adakah benar parasit aktif ketika bulan penuh? Apa pula kaitan bulan penuh dan manusia sakit yek?

Seba sedikit info yang saya dapat daripada rakan Facebook saya berkaitan parasit aktif ketika bulan penuh.

Jom teruskan membaca…..

Sharing daripada Abu Hannah

Bulan itu bukan sekadar lampu suluh dimalam hari. Bulan bukan sekadar hiasan di langit. Bulan bukan sekadar untuk menentukan tarikh puasa dan raya.

Tetapi bulan digunakan ribuan tahun pelbagai ketamadunan untuk membina bangunan. Menentukan tahap kesihatan badan dan banyak lagi.

Hamba bukan orang yg arif ilmu falaq. Tetapi hamba nak kongsikan apa yg hamba tahu.

Didalam kalendar Islam Hijrah, kita menentukan berdasarkan fenomena bulan. Sebabnya ia berkaitan dengan pelbagai jenis kehidupan.

Salah satunya, kehidupan organisma dan mikroorganisma. Sebab itu, didalam ketamadunan India lama dahulu juga banyak menentukan tarikh perkahwinan, kelahiran berdasarkan fenomena bulan.

Didalam badan manusia terdapat organisma baik dan jahat. Dikala fenomena bulan baru ( new moon ) parasit akan cuba untuk bergerak mencari tempat persenyawaan.

Dan apabila tiba bulan penuh (full moon ) parasit akan bertindak mengawan dan membiak didalam badan. Antara kaedah yg digunakan oleh parasit untuk membiak, ialah memastikan manusia atau kanak2 menelan hingus mereka yg meleleh dimulut kemudian ditelan.

Tatkala hingus ditelan, parasit akan berjaya dalam misi mereka untuk menuju ke usus dan mengawan didalam badan. Kesannya, pelbagai penyakit akan muncul. Dan sekiranya imunisasi badan tidak kuat, asyik mengharap pada antibiotik, maka jasad akan lemah dan mudah sakit.

Sebab itu natural remedies diperlukan untuk membantu meningkatkan kekuatan imunisasi semulajadi badan ciptaan Tuhan.

Badan manusia ini boleh dilatih, samada secara fizikal dan rohani. Jika imunisasi dilatih berlawan dgn parasit, maka kekuatan imunisasi semulajadi akan bertambah berdasarkan keperluan asasi badan.

Sedangkan beruk, dolphin dan beberapa jenis haiwan mamalia boleh dilatih menjadi bijak, takkanlah imunisasi dalam tubuh sebaik-baik makhluk tidak boleh dilatih, betul tak?

Ramai yg bertanya apa kaedah persediaannya?

Yang pertama berpantang makan dan kemudian puasa. Sebab itulah didalam Islam, digalakkan puasa pada 13,14 ,15 berdasarkan tarikh kalendar hijrah. Pada waktu ini parasit sedang kuat dan aktif. Dengan berpuasa, badan akan kuat dan bertenaga, perut boleh rehat untuk salurkan tenaga pada badan manusia melawan parasit jahat.

 

Benarkah Parasit Aktif Ketika Bulan Penuh Punca Manusia Mudah Diserang Penyakit?

 

Yg kedua, untuk elekkan pengambilan bahan berbahaya dan makanan untuk parasit. Iaitu Gula Putih. Elakkan pengambilan gula putih samada dlm apa juga jenis sifatnya. Air gula, gula pasir atau gula2. Anda sedang membantu parasit membiak!!

 

Kenapa perlu nyah toksin?

Supaya imunisasi semulajadi dapat fokus untuk melawan parasit jahat dan berbahaya didalam badan.

Kenapa waktu ini anak sakit? Demam, batuk dan selsema?

Waktu ini tentera imunisasi kurniaan Tuhan sedang ‘ berperang ‘ melawan parasit berbahaya. Dan membantu menyelamatkan badan.

Sakit2 itu tanda peperangan sudah bermula. Kondisi badan akan terganggu sekejap, namun selepas kemenangan dimenangi tentera imunisasi, maka imunisasi sudah semakin kuat dan sado!!

Jika sebalik, maka kemungkinan kesakitan akan berlarutan. Antibiotik adalah sejenis kimia yg membunuh semua mikroorganisma dalam badan termasuk imunisasi smulajadi ciptaan Tuhan. Sebab itu namanya Anti- Biotic. Membunuh semua jenis biotic.

 

 

Benarkah Parasit Aktif Ketika Bulan Penuh Punca Manusia Mudah Diserang Penyakit?

Contoh gambar bulan menggunakan biskut. Biskut tu jangan makan pula. Banyak kandungan gula putih, seronok parasit berjoget dalam badan. 😉

Saya sendiri pun tengah detox parasit ni. Tak sanggup nak biarkan parasit bermaharajalela dalam badam kita.

Jom kita detox! Kurangkan gula dan banyakkan makanan yang berunsurkan probiotic dan prebiotic.

Entry seterusnya tentang parasit.

BACA : 10 Tanda Jangkitan Cacing Pada Badan Tanpa Kita Sedari

 

Sharing is Loving

MamaQaireen

 

 

Inginkan dapatkan Vitamin Shaklee untuk diri sendiri dan seisi keluarga?

Hubungi saya Dilla Jalil 017-5657552 sekarang juga atau anda boleh KLIK pada icon dibawa.

 

order-sekarang-juga

ATAU

Pengedar Shaklee dan Cod Shaklee Ipoh

 

 

Anda berminat untuk menjadi pengedar Shaklee?

Dengan kualiti produk yang terjamin, saya memerlukan pengedar untuk memenuhi keperluan di setiap pelusuk negeri termasuk negara jiran seperti Indonesia, Singapura dan Brunei.

Hubungi saya Dilla Jalil 017-5657552 jika berminat menjadi pengedar, kehadiran anda amat dialu – alukan!

 

Pengedar Sah Shaklee Ipoh Perak : Dilla Jalil (Shaklee ID 852451)

017 – 5657552 (whatsapp /sms)

admin@mamaqaireen.com (e-mail)

COD : KFC Medan Gopeng

Anda nak buat bisnes shaklee? saya akan ajar pelbagai RAHSIA group kami. (sila klik)

Tagged with →  
Share →

2 Responses to Benarkah Parasit Aktif Ketika Bulan Penuh Punca Anda Mudah Diserang Penyakit?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge