Sebelum ni banyak mama bercerita tetang set bersalin Shaklee untuk ibu – ibu yang bersalin secara cesarean kan, so hari ni mama nak konsikan bersama pengalaman ibu yang bersalin secara normal pula. Kebetulan rakan mama yang dah nak bersalin bertanya tentang set bersalin Shaklee. Jom baca testimoni seorang ibu ni, yang pastinya set bersalin Shaklee ini selamat dan menjimatkan! 
________________________________________________________
credit to Arnie @ genkimomma.net

Sebelum ini saya ada kongsikan pengalaman Tuty mengamalkan supplements Shaklee semasa Trimester ke-3 nya. Alhamdulillah, Tuty sudah pun selamat melahirkan baby girl yang comel (rujuk gambar di bawah). Tahniah Tuty!

Sepanjang berpantang sejak hari pertama, Tuty terus mengamalkan pengambilan supplements Shaklee. Jom kita ikuti pengalaman Tuty seperti yang dicoretkan di blog nya.
————————————–

Alhamdulillah..sudah hari ke 15 berpantang… Masa 7 hari pertama tu, mak ngan ma mmg ade sama..amni-chan banyak diuruskan oleh ma especially masa nak mandi sbb sgt tak berani nak mandikan lagi…bole dikatakan sy ni berpantang cara moden la jugak…



kesinambungan daripada 3rd trimester ari tu, aku continue amik shaklee masa confinement ni sbb mmg tak bercadang utk amik ape2 jamu..nampak mcm banyakkan..so utk elakkan terlupa makan, so aku susun kat dinding meja tu..B-complex,Vita-C lepas breakfast, Omega,VIta-lea lepas lunch, alfafa n zinc lepas dinner..alhamdulillah, badan mmg tak penat n lagi penting luka jahitan cepat sembuh..boleh je nak duduk2 atas kerusi mcm biase..n dalam hari ke-7 tu sudah tidak sakit lagi tp masih jalan slow2..tdo lak mmg slalu tak cukup sbb amni slalu berjaga malam tp alhamdulillah..tak sampai demam n bengkak susu pun tarak..credit to Genki Momma Arni

lg satu kan, lepas bersalin ari tu slalu baca org akan kepenatan gile tp aku rilek je..badan tetap segar n tak tdo langsung lepas deliver sampai la pkl 1130 malam…hehehe.

*Credit To Tuty.


Berminat berpantang cara moden?? Ingin mencuba?? Sila hubungi mama di 017-5657552 atau email ke mamaqaireen@yahoo.com atau boleh juga PM mama di facebook Dilla Jalil. Sekiranya ibu ingin membeli sendiri, boleh menggunakan no ID mama 852451 untuk mendapatkan harga member di mana2 branch Shaklee yang berdekatan.

Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge