Salam mommies…
 

Tengah mama “jalan2 mama terbaca dekat blog shabat shaklee mama Azlin. Jom mama nak kongsikan bersama anda semua.

 
Buat bakal ibu-ibu yang masih mencari-cari set berpantang, apa kata ikuti perkongsian mummy Merah & Sofia ni tentang Set Berpantang Euphoria (Shaklee) yang beliau ambil selepas bersalin Sofia. Perkongsian ekslusif setelah 4 bulan melahirkan Sofia. Alhamdulillah, Shaklee do help her confinement journey & her breastfeeding journey… Thanks Nurul for sharing. Jemput terjah blog Nurul for details.
 
perbezaan yang dapat mummy rasa drp bersalin merah 2 tahun yang lepas:
 
* lepas melahirkan mummy terus amek tablet zink..n mummy ikut schedule mcm alin beri.mkn ikut masa..n mummy rasa luka dalaman seminggu dah sembuh.kalau masa merah dulu 44 hari masih tak sembuh..siap jait semula lepas 44 ari..azabbb
 
masa bersalin kedua kali..aitu bersalin sofia,doktor ada cakap kat mummy masa jait tempat baby kuar..“awaknie jenis tak makan herba..tak makan pedas2 ek?”sebb tuh kulit awak sangat2 nipis n halus.kalau jait mmg lambat sembuh..n jaitan mudah terbuka semula kalau banyak bergerak”.
 
masatuh mummy sangat takut kejadian jait 2x masa merah dulu, berulang..mmg ianya sangat sakit tuhan jer yang tahu..sampaikan mummy fobia nak bersalin semula..
 
bayangkan luka mummy sembuh dalam masa seminggu dengan tablet zink n vitamin C..mummy bleh bergerak dengan selesa. paling takut“sembelit”dah rasa masa merah dulu..mmg sakit sampai bleading. tapi utk kali ni..say no no no to “sembelit”..mummy juga tak tertekan handle sofia..walaupun sofia masa awal2 kelahiran selalu jer selesma n pernah addmit ward sbb ada jangkitan dalam paru2..(peunomenia)
 
mummy terpaksa duduk ward 3 hari..n rasa mmg penat..so mummy berpantang dengan shaklee set confiment aje dalam ward.dengan tablet B compleks mummy rasa lebih relex.
 
pada hari ke 3..dalam ward mummy dah start pump susu..n susu pun kuar ngan lancar walaupun masa 1st nak pump kuar cket tak sampai 0.5ozz.mummy keep pumping n malam mummy buat power pumpping.(memang malam mummy tak tido sbb berulang alik dr ward sofia ke ward mummy. kami tak duduk sama ward. sepatutnya mummy kena alik umah tp mummy minta ward sbb nak bg susu bdn pd sofia n selebihnya mummy pump wat stok) mummy ikut betul2 tips bf drp alin selepas beli set shaklee trial pek. semua sbb nak bg sofia minum… hanya ngan susu ibu.
masa mummy beli ada pertambahan 60biji alfafa.tapi mmg mummy tak ambil spjg pantang sbb takut anak kuning..tapi yang jelas sofia tak kena kuning langsung.tak mcm merah.
sekarang mmg mummy keep makan sbb betapa bertuah mummy masa dalam pantang ada adik mummy bagi full set shaklee sebagai hadiah bersalin=) syukur sangat=)
 
mummy teruskan makan vitamin sampai sekarang sbb untuk bertenaga sepanjang hari.kalau tak breastfeed n buat kerja2 pejabat, kerja2 umah mmg sangat meletihkan..now im keep healty with my shaklee product..
 
 
 
sebahagian stok susu sofia..tak muat peti 2pintu, sbb nak letak lauk mentah jugak so.. beli deep freezer..skang stok ada 400++ dalam both peti. harap2 janganlah takder letrik plak. semoga Allah mempermudahkan urusan penyusuan mummy. Dengan produk shaklee mummy leh pump ngan tenang walaupun menggunakan single pumping (madela swing)..
 
dulu masa merah mummy hanya dapat rotate yang fresh ajek n ada cketjer stok beku
tak sampai 30 botoln mummy agak tertekan pump sebabnya dok rushing pikir nak kumpul stok..tapi mujurlah merah dapat fully bf sampai 1 tahun 7 bulan..sebelum kumpul 30 botolnie mmg tak amek aper2 vitamin.badan sangat2 letih..alik kerja sik tido jerk.penat.hehe
 
Million thanks Nurul for sharing & review set breastfeeding n confinement shaklee =) Semoga sentiasa diberikan kesihatan yang baik & dipermudahkan ur breastfeeding journey for lil genius Sofia… Pesan mummy Nurul untuk semua semoga dapat dijadikan teladan…
 
Bestkan? Alhamdulillah, khasiat dari vitamin Shaklee boleh dirasai dan sangat berkesan kerana ia mudah diserap tubuh kerana dari sumber semulajadi bukan sintetik. Set Percubaan C Euphoria @ set berpantang adalah untuk penggunaan 40 hari terdiri daripada…
 
  • Vitamin C: untuk menguatkan sistem imun melawan penyakit dan memelihara sel
  • B complex: melancarkan saraf, memberi kesegaran dan kecerdasan
  • Vitalea: menampung kekurangan nutrien dari menu harian, meningkatkan penyerapan zat dari makanan
  • Zink: membantu baik pulih badan, mengurangkan rambut gugur, mempercepatkan proses pemulihan
_______________________________________________________________
 
Shopping Time!! 
Untuk mengetahui Promosi YEAR END SALES, anda boleh:
 
1. LIKE fanpage MamaQaireen Shoppe (anda mungkin bertuah memenangi hadiah dari saya dengan hanya perlu LIKE sahaja)
 
2. PM saya di fb, Dilla Jalil
 
3. Emel mamaqaireen@yahoo.com dengan tajuk “Y.E.S 2011 at MamaQaireen Shoppe
 
4. SMS/ Whatsapp saya di 017-5657552.
 
Tagged with →  
Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge