Biasanya kita ni, sebelum menjelang hari raya, masing – masing nak cari supplement untuk kecantikan..ialah sape tak nak cantik..kannnn??hehee..Lepas tu bila dah hari raya tak sedar diri ni..makan ketupat,lemang, rendang, sate, kek dan lain – lain. Alamakkk tu belum lagi open house sana, open house sini..mcmn dgn badan kita ni?? kolestrol mesti naik!!huhu…

So cara mudah untuk kekal cantik di hari raya dan pada masa yang sama juga ia boleh menjaga kesihatan dalaman anda! Saya beri anda lagi satu pilihan selain daripada Shaklee Collagen Powder, tapi kalau dapat ambil Collagen bersama2 dengan set ni lagi lah bagus..meletop2 time raya!!heheee.

Ok..apa dia “set ni” tu ye? Ini lah dia..Vitamin C, Vitamin E & B Complex.

Vitamin C Shaklee

Kesihatan :

Memerangi Kanser – Ia adalah satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan meransang pengeluaran T-cells unutk melawan sel- sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. Ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.

Mengekalkan Kolestrol Sihat – Ianya mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, meghindari arteriosclerosis, thrombus, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan serebral dan skurvi.

Kecantikan :

Membentuk Kolagen – Meransang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ianya mampu mempertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik.

Mencantikkan Kulit – Ambil vitamin C setiap hari untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan, dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utaman kejadian jeragat.

Vitamin E Shaklee 

Kesihatan :

Melindungi Jantung – Pengambilan harian 800IU vitamin E untuk jantung yang sihat ; melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid; meningkatakn kolesterol HDL; mengurangkan tekanan darah; menghalang platelet darah melekat ke dinding arteri; menghalang anemia hemolitik, penyakit jantung dll.

Anti-Oksidan Yang Kuat – Pengambilan lebih dari 1,200UI sehari untuk anti-oksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumer, mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas. Ianya juga memperbaiki maslah oksidasi – katarak dan masalah penglihatan.

Kecantikan :

Anti-Penuaan – 1 kapsul vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, akne dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan ton muka, dada dan otot peha.

Membaiki Parut – Membaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh dikenakan terus pada luka unutk mengurangkan kesan parut.

Dan akhir sekali untuk kekal cantik dan sihat..kita kenalah ambil sekali dengan B Complex. Kenapa?..sebab b complex shaklee lengkap dengan lapan kumpulan vitamin B , dilengkapi dengan Sistem penyerapan Boaktif Berpaten. Lebih tepat lagi  ialah Asid Folik, iaitu sejenis vitamin B tidak dapat diserap dengan mudah.

Apa kebaikan vitamin B Complex sebenarnya?

Banyak keperluan vitamin b complex ini, antaranya ialah untuk mengurangkan tekanan emosi dan kelesuan, nak cantik kita tak boleh stress, nanti nampak tua, so ambil b complex untuk kawal kita punye stress..selain tu b complex juga membantu dalam kestabilan saraf dan meningkatkan proses pemikiran, mencegah barah serviks, penyakit jantung dan kecacatan spina, menggalakkan kesihatan system kardiovaskular yang lebih baik dan macam – macam lagi.

Sebarang pertanyaan berkaitan dengan kecantikan dan kesihatan, cara pengambilan dan lain2 berkenaan dengan shaklee, sila hubungi saya :

Dilla Jalil @ MamaQaireen Shoppe | 017-5657552 | admin@yahoo.com | ID Shaklee 852451
Tagged with →  
Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge