Semalam saya ke Shaklee beli stok sikit untuk simpan dekat rumah. Bukan apa, senang nak COD dengan customer. Tiba2 saya terjumpa dengan downline saya (dia jadi ahli untuk makan sendiri), tak buat bisnes pun. Kebetulan sekarang ni tengah Promo Ostematrix. Sambil2 tu kami pun bersembanglah pasal Ostematrix.

Kenapa Ostematrix? Kisahnya bermula bila beliau sakit gigi semasa hamil . Haaa..seksa kan? Kalau korang pernah kena sakit gigi, tentunya korang faham apa yang kawan saya rasa. Rasanya takde seorang pun yang suka atau senang hati bila sakit gigi, betul tak?

 

 

sakit gigi ketika hamil

 

Nak pula sakit gigi semasa hamil. Allah..mana nak tanggung? Gigi sakit, kaki kejang, perut mengeras, tekak loya. Semua jadi tak kena , silap2 memang boleh mengamuk sepanjang hari.

Sebelum saya cerita lagi kisah beliau, jom kita fahami dulu.

Kenapa Ibu Hamil Mudah Terkena Sakit Gigi?

  • Perubahan hormon pada badan ibu hamil
  • Penambahan pengaliran darah di dalam badan ibu hamil akan mengakibatkan gusi bengkak, berdarah dan menjadi sensitif.
  • Peningkatan hormon estrogen sewaktu hamil salah satu sebab terjadinya gusi bengkak kerana pembuluh darah ibu hamil lebih mudah menjadi bengkak.
  • Kekerapan muntah juga akan meningkatkan tahap keasidan di dalam mulut dan menjadi penyumbang kepada masalah gusi dan gigi berdarah.

Dulu kan masa mengandungkan Qaireen dan Hasya, saya pernah buat check up gigi. Masa tu nurse di bahagian ibu mengandung suruh pergi ke bahagian pergigian.  Seram gak..dah kenapa kena check gigi pula ni?

Nasiblah Klinik Kesihatan Gunung Rapat tu satu bangunan je dengan bahagian pergigian. Lepas check gigi, nurse tu tak cakap apa pun. Just check2 macam tu je. Maknanya ok lah tu kan? Hehe. Seram gak bab gigi ni. Sebab tak pernah kena cabut dari kecil. Semua gigi cabut sendiri..hahaha

Tapi kan, kalau dah sakit. Jangan biar tau. Lebih baik dapatkan rawatan daripada dentist. Sebabnya ibu hamil ni istimewa sikit. Takut lain pula jadinya kan?

 

Apakah Rawatan Sakit Gigi Semasa Hamil ?

  • Sekiranya gigi berlubang, anda perlu mendapatkan pemeriksaan atau rawatan dan jelaskan kepada dentist yang anda sedang hamil. Bukan apa? Ini untuk mengelakkan tidak melakukan pemeriksaan yang boleh mengganggu kehamilan anda sebagai contoh penggunaan sinar-x.
  • Ubat yang perlu diberikan perhatian. Ibu hamil tidak boleh ambil sebarangan ubat, ditakuti akan memberi kesan buruk terhadap janin dalam kandungan.
  • Sekiranya dentist mengambil tindakan untuk mencabut gigi, ia mungkin dilakukan setelah membuat pertimbangan yang wajar. Ini kerana ubat bius yang diberikan mampu mempengaruhi kontraksi rahim. Sebab tu dentist tak kan melakukan sebarang pembedahan ketika ibu hamil di trimester pertama atau ketiga.

 

Tetapi…masalah sakit gigi tak juga baik? Apa yang harus anda buat?

Jika anda tanya saya, tentunya saya mencadangkan anda mengambil Ostematrix Shaklee.

 

ostematrix

Kenapa anda perlu ambil Ostematrix Shaklee? Ingat tak awal2 entry  tadi saya ada beritahu yang saya berjumpa dengan downline saya. Haa..lepas beberapa hari, saya WhatsApp pula dengan dia tau. Nak minta izin testimoni pasal sakit gigi lah lah. 🙂

Cuba baca apa yang dia buat dengan Ostematrix Shaklee semasa dia sakit gigi.

 

testi sakit gigi 1

testi sakit gigi 2

 

Tak sampai 2 hari hilang terus sakit gigi kannn! Biasa lepas 5 ke 6 jam lepas makan ubat tahan sakit pun, masih sakit lagi. Kali ni hilang terus. Alhamdulillah. Happy sangat dengar.

Banyak sangat baby tarik kalsium, tu yang mak sampai sakit gigi. 🙂

Kenapa dia ambil setiap 4 ke 5 jam sekali? Tak bahaya ke?

 

ostematrix

Bila dia ambil 4 ke 5 jam sekali, maknanya tahap kalsium magnesium dalam badan dia masih kekal tinggi dan optimum. Baru je kadar penyerapan tu nak mula turun, dia tambah lagi, lepas tu baru je nak turun dia tambah lagi. So tak sampai 2 hari terus baik. Kalau patah tangan atau mana2 bahagian yang patah pun bagus ambil Ostematrix ni.

 

BACA : Set Lengkap Shaklee Untuk Wanita Hamil Yang Wajib Anda Ambil 

 

Kenapa Ostematrix Shaklee Terbaik?

Kelebihan ostematrix

Ostematrix Shaklee lengkap dengan Kalsium, Magnesium, Vitamin D, Boron, Mangan, Tembaga & Zinc. Lengkap semua dalam satu untuk kepentingan tulang kita.

Jika anda mengambil pil Kalsium biasa, anda perlu mengambil Magnesium dan Vitamin D secara berasingan. Barulah Kalsium dapat bertindak dengan maksimum. Tetapi dengan Ostematrix, semuanya ada dalam 1 botol.

Lebih mudah kan?

 

Anda sakit gigi, gusi bengkak dan berdarah? Dah tak tertanggung rasanya menahan kesakitan?

Dapatkan Ostematrix sekarang juga. Hubungi saya Dilla Jalil 017.565.7552 atau anda boleh klik pada icon dibawah.

 

order-sekarang-juga

ATAU

Pengedar Shaklee dan Cod Shaklee Ipoh

 

 

Anda berminat untuk menjadi pengedar Shaklee?

Dengan kualiti produk yang terjamin, saya memerlukan pengedar untuk memenuhi keperluan di setiap pelusuk negeri termasuk negara jiran seperti Indonesia, Singapura dan Brunei.

Hubungi saya Dilla Jalil 017-5657552 jika berminat menjadi pengedar, kehadiran anda amat dialu – alukan!

 

Pengedar Sah Shaklee Ipoh Perak : Dilla Jalil (Shaklee ID 852451)

017 – 5657552 (whatsapp /sms)

dilla jalil@gmail.com (e-mail)

COD : KFC Medan Gopeng, Ipoh

Anda nak buat bisnes shaklee? saya akan ajar pelbagai RAHSIA group kami. (sila klik)

Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge