“Kenapalah sekarang baru nak kena chikenpox? Kan bagus kalau kena masa kecil, mesti tak de parut. Bencilah tengok bintik – bintik chickenpox dekat muka ni! Macam mana nak hilangkan parut chickenpox yang hodoh ni?” Itu adalah kata – kata sesorang yang baru sahaja terkena jangkitan virus chickenpox.

Siapa yang tak stress bila tengok muka macam tu kan? Nak pula gadis yang tengah menunggu masa untuk ke jinjang pelamin hujung tahun ni. Ohhh memang tak senang duduk dibuatnye, habis satu badan penuh parut.

 

chicken pox

Sebelum saya terangkan bagaimana cara mudah untuk anda hilangkan parut, saya akan ceritakan serba sedikit tentang penyakit ini. Dalam bahasa melayu Chickenpox dikenali sebagai deman pelentung atau cacar air.

Chickenpox ni disebabkan oleh Virus Varicella (kumpulan virus herpes) dan amat mudah berjangkit. Sesiapa sahaja boleh terkena dengan virus tersebut. Malah anak – anak saya sendiri juga pernah dijangkiti.

Anak no 2 saya masa tu baru berusia 7 bulan manakala anak no 1 berusia 4 tahun. Alhamdulillah mereka sembuh dengan cepat dan tiada parut dimuka. Tetapi berhati – hati sekiranya berlaku pada orang dewasa, keadaan lebih teruk berbanding kanak – kanak.

Tanda Dan Gejala

Penyebaran boleh berlaku melalui sentuhan atau titisan cecair daripada orang yang dijangkiti melalui bahan tercemar seperti pakaian atau tuala. Kebiasaannya penghidap chickenpox boleh merebakkan virus sehingga 48 jam sebelum ruam timbul dan terus boleh menjangkitkan orang lain sehinggalah bintik – bintik air menjadi kering dan berkuping. 

Kebiasaannya pesakit yang terkena chickenpox ni akan mengalami demam yang tinggi dan bintik – bintik merah pada kulit. Bintik – bintik merah ini akan penuh dibahagian muka, kepala, dada, belakang badan dan akhirnya akan keluar ke seluruh badan sehingga ke kaki.

Bintik – bintik merah yang baru akan mula timbul dalam beberapa hari dan bilangan boleh mencecah ratusan biji dan kemudian membentuk gelembung berisi air. Apabila gelembung ini pecah, ia akan menjadi kering dan berkuping. Pada masa yang sama juga pesakit akan merasa gatal pada tempat – tempat ruam tersebut.

Cara Mengatasi Masalah Gatal – Gatal

daun semambu

Bagi masyarakat melayu kebiasaannya sesiapa yang terkena chickenpox ni mereka akan menggunakan Daun Semambu (Neem Leaves) untuk mandi dan diletakan diatas tilam tempat tidur pesakit. Untuk pengetahuan anda, daun semambu ni amat bagus untuk menghilangkan gatal – gatal pada badan.

Selain itu juga daun semambu ini bertindak sebagai anti kulat, bakteria, dan anti virus . Anda boleh KLIK DISINI untuk mengetahui pelbagai khasiat daun ini.

 

Meningkatkan Sistem Imun Dan Melawan Bakteria

Bagi meningkatkan sistem imun pula, anda boleh amalkan Nutriferon. Kenapa anda perlu memilih Nutriferon? Ini kerana Nutriferon dapat membantu anda mengurangkan rasa demam dan melawan Virus Varicella dalam badan anda.

>> CARA TERBAIK CEPAT SEMBUHKAN DEMAM (SILA KLIK)

Badan yang gatal anda boleh menggunakan daun semambu, sistem dalaman anda boleh guna Nutriferon. Tapi Parut Chickenpox yang mengerikan tu nak guna apa pula? Teruskan membaca apa yang akan saya ceritakan hari ni. Anda pasti teruja! 

 

Cara Mudah Hilangkan Parut Chickenpox Yang Hodoh Dengan Cepat

Semua orang mesti tak sanggup nak tengok muka bintik – bintik hodoh kan? Cuba tengok video sahabat saya Daya semasa kena ChickenPox. Cuba tengok perbezaan dulu dengan sekarang.

Ubat Chicken Pox Dewasa Sampai Dia Jadi Miss Universe Semula from iReach HD on Vimeo.

Cantik dah Daya sekarang. Muka licin berseri, satu parut pun tak de. Happy tak terkata Daya kan? 😉

Selain daripada Daya, ni saya nak share lagi satu cerita tentang parut chickenpox berdasarkan testimoni dan pengalaman adik saya sendiri. Beliau baru saja kena Chickenpox pada bulan Mei yang lepas.

Mujur saya dah kena demam ni sewaktu form 5 dulu.Tapi malangnya masa tu saya tak kenal lagi produk shaklee. So agak lama juga saya nak sembuh dan keringkan parut chickenpox.

Tetapi lain pula kisah adik saya Melissa. Disebabkan dia sudah berumur (orang dewasa) maka sakit yang ditanggung lebih “hebat” berbanding saya dan anak – anak saya. Anda boleh baca kisah beliau DI SINI (SILA KLIK).

Adik saya mengamalkan Herbal Blend Cream untuk kecutkan bintik – bintik dan menghilangkan parut. Herbal Blend Cream ni banyak keistimewaannya, ia diperbuat daripada estrak herba semulajadi yang menenangkan termasuk Sage, Horse Chestnut Yarrow, Rosmary dan Melissa Officinalis atau dikenali sebagai Lemon Balm.

>> Keistimewaan “Melissa Officinalis” (KLIK SINI)

 

chickenpox may12

Keistimewaan Herbal Blend Cream

  •  Krim yang telah diuji secara klinikal di mana ia dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah – pecah pada lutut, siku dan tumit kaki
  •  Dingin, bermentol dan tidak berminyak
  •  Sangat sesuai untuk bayi yang mengalami ruam lampin dan bekas gigitan nyamuk/semut
  •  Mempercepatkan parut chikenpox hilang
  • Tanpa Paraben

 

Selain daripada meletakkan cream dikulit, adik saya juga mengambil Vitamin C, Vitamin E dan Zinc untuk mempercepatkan lagi proses penyembuhan pada kulit beliau. 

chickenpox may12a

Vitamin C Shaklee

vita-e-complex

  • Vitamin C dan Vitamin E  – memang terkenal untuk kecantikan pada wajah. Sangat sesuai untuk melembapkan kulit dan mempercepatkan lagi proses menghilangkan parut – parut di kulit kita.

zinc-complex

  • Zinc –  pula untuk membaiki luka. Selepas bintik – bintik air tersebut pecah, tentunya kulit akan menjadi sakit dan akan menjadi hitam. Jika anda ambil Zinc setiap hari, luka tersebut lebih cepat kering dan kuping – kuping akan lebih mudah tertanggal dengan sendirinya. Zinc juga bagus untuk pesakit kencing manis dan wanita dalam pantang.

AMARAN! Jangan sesekali kopek kuping tersebut. Kulit wajah anda akan menjadi “kawah” sekiranya luka tersebut masih belum kering.

 

may18

Akhir sekali untuk kesegaran wajah adik saya menggunakan NutriWhite Shaklee. Saya juga pengguna tegar NutriWhite Shaklee. Pencuci muka ni pekat dan sangat jimat.

Kita hanya perlu gunakan sedikit je. Boleh tahan lebih dari 3 bulan. Memang sangat – sangat berbaloi kalau beli. Suami Isteri boleh pakai.

Keistimewaan Gentle Deep Foaming Cleanser – NutriWhite Shaklee

  • Membersihkan dan menyegarkan kulit
  • Rumpai laut menanggalkan kotoran, mengelupaskan sel-sel mati dan menegangkan kulit
  • Alga Hijau melembapkan kulit dan membersih hingga jauh ke dalam liang-liang kulit untuk menghapuskan toksin
  • Strawberi Begonia mencerahkan dan meratakan tona kulit
  • Lembut dan menyegarkan

Perbezaan Wajah Pengguna Produk Shaklee Ketika CHICKENPOX & SIHAT

parut chickenpox 1 parut chickenpox 2

chicken pox

Hebat kan? Seperti tiada apa pun yang berlaku pada wajah mereka. Jika anda sayangkan wajah anda, cepat bertindak dari sekarang. Jangan kemudian hari kecewa pula.

Lagi – lagi jika anda ingin ke jinjang pelamin tak lama lagi. Ohhh memang betul – betul mimpi ngeri kalau parut dan “kawah” penuh dimuka. Mak andam nak bersolek pun susah, habis makeup tebal 20 inci 😉 

Oleh itu jangan buang masa lagi, hubungi saya SEKARANG JUGA! Dilla Jalil 017-5657552 atau klik sahaja icon di bawah.

 

order-sekarang-juga

ATAU

Pengedar Shaklee dan Cod Shaklee Ipoh

 

Sekiranya anda inginkan sebarang pertanyaan dan konsultansi berterusan secara PERCUMA sila hubungi saya. Ini kerana anda BERHAK untuk dapatkan LAYANAN ISTIMEWA daripada saya. KHAS UNTUK CUSTOMER SAYA SAHAJA.

 

 

Pengedar Sah Shaklee Ipoh Perak : Dilla Jalil (Shaklee ID 852451)

Dilla Jalil (Facebook)

017 – 5657552 (whatsapp /sms)

admin@mamaqaireen.com (e-mail)

COD : KFC Medan Gopeng

Tagged with →  
Share →

11 Responses to Hilangkan Parut Chickenpox Yang Hodoh Dengan Cepat!

  1. titan says:

    okeh.

    memang ngeri gak nih..haha
    titan menulis…Camana nak PILIH blog untuk iklankan produk kita?My Profile

  2. LinChalo says:

    Ok, chicpox memang ngeri ok.
    Sibbaik ada herbal blend. Dahlah sejuk2 nyaman.
    Memudarkan parut lagi.
    Aw!
    LinChalo menulis…Bagaimana Ruam Anak Saya Hilang Tanpa Ubat Sapu Steroid. Anda Pasti Tak Percaya!My Profile

    • MamaQaireen MamaQaireen says:

      sangat2 ngeri,huhu
      herbal blend mmg wajib kena ada dalam handbag.
      mana tau kot2 terkena gigit nyamuk atau semut,
      lenyeh je herbal blend 😉

  3. LinChalo says:

    Ok, chicpox memang ngeri ok.
    Sibbaik ada herbal blend. Dahlah sejuk2 nyaman.
    Memudarkan parut lagi.
    LinChalo menulis…Bagaimana Ruam Anak Saya Hilang Tanpa Ubat Sapu Steroid. Anda Pasti Tak Percaya!My Profile

  4. Akak Vitamin says:

    Fuh memang ngeri. Syukur dah penah kena masa kecik. Hehe. Kalau dah kena chicken pos time kecik dah tak berulang lagi kan?
    Akak Vitamin menulis…Urutan Manja Suami Hilangkan Penat IsteriMy Profile

    • MamaQaireen MamaQaireen says:

      kan..kesian sape2 yang kena bila kena dah dewasa. kalau masa kecil tak pe lagi, parut tak de pastu taklah teruk sangat sakitnye..huhu..

  5. Niza Yusof says:

    terbaik…herbal blend dan nutriwhite ..memang best untuk gatal2 dan parut..
    Niza Yusof menulis…Cara Atasi Gigitan Nyamuk Segera Dengan Herbal Blend !!My Profile

  6. fatin says:

    kalau parut chickenpox yang timbul kt dada bole sapu ke herbal blend cream

  7. riza says:

    Mcm mna nak order

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge