Siapa Kak Miah ni? Hebat sangat ke? Hahaaa…mestilah hebat, kalau tak hebat tentunye tak wujud entry ni

Ok hari ni saya nak cerita serba sedikit tentang Kak Miah.

Actually hari Selasa lepas saya ada kelas bersama Mentor Shaklee saya Master Lyna & Master Zainul di Bangi. Walaupun kami dah bertahun – tahun buat bisnes Shaklee, tapi kami masih belajar perkara – perkara baru untuk memantapkan lagi skill kami sebagai seorang leader.

Sebelum bermulanya kelas tu, kami diberi satu “game”.Dalam game tu kami kena tulis 3C tentang impian kami. Bila dah siap tulis, kertas tu pun dipungut oleh Master Lyna.

Rupa – rupanya, Master Lyna buat kejutan dekat kami. Sebelum kelas habis kami semua kena pilih salah satu daripada kertas – kertas yang kami tulis tadi.Bila dah pilih, sila cari tuan punye kertas.

Dah lah kertas tu tiada nama, so pandai – pandai sendirilah cari tuannye siapa? Yang bestnye, impian kami no 1 sama!

Rupa – rupanya kertas yang saya pegang kepunyaan Kak Miah.

Ok..terus terang saya katakan, sebenarnya saya baru je kenal secara rapat dengan Kak Miah ni. Kami mula rapat masa kami sama – sama pergi ke US. Kak Miah ni pemalu orangnye..(hahaha..nak tergelak pula, mesti dia tengah tersipu – sipu malu bila baca apa yang saya tulis ni)

Kenangan kami warga iReach Shaklee di Los Angeles, California. Best tau bila muka melayu dapat berucap dan naik stage di US. Bangga woooo….

Kak Miah ni cool orangnye, tak de pun nak “meroyan” tak tentu pasal dekat FB. Korang biasa kan terjumpe dengan orang yang suka “meroyan” di wall sendiri? Nasihat saya, baik unfriend je dengan orang yang macam tu..tak bagus untuk minda kita setiap hari.

Tahu tak? Sepanjang saya kenal dengan beliau, dia tak pernah pun nak merungut atau menyalahi sesiapa sekiranya dia menghadapi ujian dari Allah. Biasalah kita semuakan manusia biasa. Ujian akan datang dan pergi. Normallah kan?

Ni gambar Kak Miah bersama baby beliau Aleesya Sofea yang comel ni. Ehhh, cantik pula Kak Miah pakai tudung Lopah, ai pun “hantu” Lopah gak..hikhik..

Kalau korang nak COD Shaklee di Melaka, boleh lah hubungi beliau 010-3223139 atau 019-2423139.

Tapi kalau nak COD Shaklee Di Ipoh Hubungi saya Dilla Jalil 017-5657552. (sempat lagi promote diri sendiri) LOL.

Selain buat Shaklee sepenuh masa, Kak Miah ada bisnes lain gak. Beliau ada kedai pakaian bayi dan kanak – kanak. So orang Melaka kalau nak cuci mata atau tengah gatal tangan nak cantikkan anak – anak anda dengan baju baru yang berjenama. Bolehlah terjah ke NurQaseh Baby & Kids Store. InsyaAllah anda pasti puas hati.

Doa saya semoga Kak Miah dan Suami berjaya di dunia dan akhirat. Paling penting sekali untuk tahun ni, kita sama – sama kena naik Master Coordinator.

Good Luck Kak Miah dan Abang Penjejak Bayang (nama glamer suami beliau)

Pengedar Sah Shaklee Ipoh Perak : Dilla Jalil (Shaklee ID 852451)

017 – 5657552 (whatsapp /sms)

admin@mamaqaireen.com (e-mail)

Dilla Jalil (facebook)

COD : KFC Medan Gopeng

Anda nak buat berbisnes shaklee? saya akan ajar pelbagai RAHSIA group kami. (sila klik)

Tagged with →  
Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge