Pada 1hb Mac 2015 yang lepas saya ada buat Kelas Shaklee Di Ipoh Perak. Kelas tu kiranya macam cross coaching lah. Saya bersama geng Fantastic 4 iaitu 3 sahabat saya Nurul, Ainul dan Kak Miah. Lagi seorang Zainora tak dapat join pulak.

Kelas Shaklee Bersama Saya Dilla Jalil Di Ipoh

Inilah poster kelas kami hari tu, suami kepada Nurul tolong buatkan. Cantik kan? Saya ni kalau bab2 poster atau seni2 ni memang tak berapa pandai.Serius memang ke laut kalau suruh saya buat poster.

Tapi kalau nak cerita bab kira mengira, bab nak cari duit lebih..tu saya pandai 😉

Ok cross coaching ni macam ni. Kami ni sebenarnya bukan ada kaitan pun dalam bisnes Shaklee kami ni, contohnya kami ni semuanya dari kapal yang berbeza.

Kitaorang satu susur galur tapi berlainan ayah dengan mak..kiranye, tak de kepentingan apa2 pun, rasanye boleh paham kot..hehee..

Kami sama2 berganding bahu buat kelas untuk coaching anak semua orang. Kami saling bantu antara satu sama lain. Hikmah yang kami dapat dalam cross coaching ni, ikatan silaturrahim antara kami semakin hari semakin bertambah.

Walaupun tiada kepentingan, hubungan kami bagaikan 1 family. Makin hari makin rapat dan mesra. So nak buat bisnes Shaklee pun seronok.

Masing2 boleh bertukar pendapat dan idea. Yang mana salah diperbetulkan dan yang mana belum mantop di mantopkan! 🙂

Kelas Shaklee Bersama Saya Dilla Jalil Di Ipoh

Tu yang tengah menulis dekat depan tu, saya ler..hikhik..

Tajuk yang saya sampaikan adalah Shaklee vs Shukree. Haaaa….apa benda Shukree tu? Sape yang datang kelas shaklee bersama saya di Ipoh jelah yang tahu.

Alhamdulillah ramai yang happy dan mula nampak jalan lepas hadiri kelas tersebut.

Itu yang saya nak, saya nak tolong orang ramai untuk berjaya dalam perniagaan shaklee. Pada masa yang sama juga saya nak mereka jadi leader yang hebat yang boleh membawa saham untuk di dunia dan di akhirat.

Tu yang kita nak kejar sebenarnye betul tak? Kesenangan di dunia dan akhirat. Kalau dekat dunia ni kita senang dan banyak duit, InsyaAllah kita takkan ada masalah untuk membuat kebajikan mahupun membantu golongan yang susah.

Tiada masa untuk berfikir banyak kali untuk menderma. Sebabnye duit sentiasa ada.

Group Shaklee Kami Yang Best.

1) Berniaga Secara Islam

kelas shaklee 2

Bestnye group Shaklee kami ni, kami lebih menekankan cara berniaga secara halal dan berlandaskan hukum agama. Yelah, duit yang kita dapat tu nak bagi anak2 makan kan?? So fikir2kan lah…..

Untuk mendapat rezeki yang halal dan pendapatan yang tinggi..semuanya datang daripada Allah. Back to basic..beriman kepada Allah. Kalau kita sentiasa ingat pada Allah. InsyaAllah Allah sentiasa akan bantu kita pada bila2 masa sahaja.

 

2) Anak – Anak Depan Mata

Kelas Shaklee Bersama Saya Dilla Jalil Di Ipoh

Lagi bestnye group kami ni, setiap kali ada kelas shaklee..anak2 pun boleh ikut sekali.

Tengoklah Hasya, suka hati dia nak baring dan tergolek dekat mana yang dia suka 😉

Bayangkan anak saya Qaireen baru nak masuk 5 tahun. Tapi dia dah ada kawan 1 Malaysia. Best kan? Mana tak 1 Malaysia. Sampai ke Sabah Sarawak kawan mama dalam bisnes Shaklee.

>> Saya Dapat Percutian Percuma Tajaan Shaklee Bertaraf 6 Bintang (sila klik)

Macam Mana Saya Dilla Jalil Mula Terjebak Dengan Shaklee?

Jika anda nak tahu, saksikan video ni. Ini adalah kisah benar yang sebenar2nye terjadi pada diri saya pada tahun 2011 dahulu.

Saya Seorang Peer Counselor Laktasi, Tapi Masih Buat INI from iReach HD on Vimeo.

Biasalah mula2 suami tak bagi, yelah..dia takut saya kena tipu. Tapi bila saya dah terangkan pada beliau satu persatu dan tunjukkan bukti serta hebatnya group kami. Alhamdulillah….suami saya orang No. 1 paling happy.

Sekarang ni semua barang2 yang nak kena pos ke customer, dia yang buat..hikhik.

Anda Pernah Tak Berangan?

Bestnye kalau dapat kumpul duit dan bahagiakan ibu dan bapa.

Bestnye kalau dapat bawa ibu dan bapa pergi Umrah, Haji dan Melancong

Bestnye kalau dapat habis bayar hutang

Bestnye kalau dapat buat bisnes dekat rumah tanpa perlu hantar anak ke taska

Bestnye kalau dapat beli rumah baru, kereta baru dan melancong bersama family.

Bayangkan kalau semua tu menjadi kenyataan. Dah bertahun2 ibu dan bapa kita bersusah payah untuk kita. Bila lagi kita nak senangkan hati mereka pula?

Anda Berminat Nak Buat Bisnes Shaklee Bersama Saya?

kelas shaklee bersama saya dilla jalil di ipoh

Anda berminat untuk menjadi pengedar Shaklee?

Dengan kualiti produk yang terjamin, saya memerlukan pengedar untuk memenuhi keperluan di setiap pelusuk negeri termasuk negara jiran seperti Indonesia, Singapura dan Brunei.

Hubungi saya Dilla Jalil 017-5657552 jika berminat menjadi pengedar, kehadiran anda amat dialu – alukan!

>> Ingin berbisnes shaklee bersama saya? (sila klik)

 

Pengedar Sah Shaklee Ipoh Perak : Dilla Jalil (Shaklee ID 852451)

017 – 5657552 (whatsapp /sms)

admin@mamaqaireen.com (e-mail)

Dilla Jalil (facebook)

COD : KFC Medan Gopeng

Anda nak buat bisnes shaklee? saya akan ajar pelbagai RAHSIA group kami. (sila klik)

Tagged with →  
Share →

One Response to Kelas Shaklee Bersama Saya Dilla Jalil Di Ipoh

  1. CikYut says:

    Tak ajak puuun

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge