Kaum keluarga anda mengalami masalah gout sehingga terbaring je atas katil? Tentunya anda sedih melihat keadaan mereka. Dah macam2 cara anda buat tapi masih tak berjaya juga.

masalah gout
Sebelum itu, apa kata kita lihat sebab2 terjadinya gout yang kini banyak berlaku di usia muda.
Pesakit yang menghidapi gout mengalami peningkatan aras asid urik atau masalah penyingkiran asid urik, atau gabungan kedua-duanya sekali. Asid urik adalah bahan kumuhan berasal dari sejenis protein yang dipanggil purin.
Badan kita yang sihat lumrahnya membuang bahan kumuhan ini melalui air kencing (urin). Namun bagi pengidap gout, asid urik yang berlebihan tidak dapat dibuang dan berkumpul di dalam sendi.
 
Jom baca pengalaman puan Aula merawat gout bondanya..
______________________________________________________________________
Condition gout mama mmg terukk…….Everytym tersalah makan or terlalu lame berdiri.. her kaki will bengkak merah and she cant even make a step sebab rase macam ade jarum cucuk2 kaki die… It is so painful that sometyms she just cant stand it and cry…

So everytime die kena gout die baring je la kat atas katil and abah will give her pain killers to ease the pain and she get an injection from the clinic. And the Doctors said injection is not good for her body because of the side effects..

 
Alhamdulilah with GOD’s will…AFTER 1 WEEK taking shaklee… she is getting better, kaki mmg still bengkak tapi she dah boleh jalan without complaining sakit…. sape2 yang pernah jumpa my mum dulu jalan hinjut2 and very2 slow..

AFTER 2 weeks… ramai la puji dia ” Puan Saidah sekarang nampak sihat la muka pun tambah berseri”. Apa lagi berbunga2 la hati my mum tuh!!

_______________________________________________________________
 
Alhamdulillah… Pn Saidah ada anak yang sangat prihatin terhadap keperluan ibunya. apa yang Pn Saidah makan untuk merawat goutnya ialah
 
1. Alfalfa
alfalfa
untuk menyingkirkan toksin secara lembut dari badan. Namun pengambilan alfalfa memerlukan pesakit mengambil air yang banyak.


2. Performance drinks
performane
memastikan tubuh pesakit sendiri mempunyai kandungan air dan gula yang cukup agar tidak dehydrate.



3. Omega guard
omega guard shaklee
Ini sangat penting bagi pesakit yang mengalami gout yang sangat teruk. Omega penting untuk mengelakkan inflamation pada sendi2 pesakit. Ianya sebagai langkah berjaga2 sebelum bengkak itu menjadi lebih teruk.
 
Menurut Pn. Aula lagi, ada satu bonus yang ibunya dapat iaitu nafas yang tidak lagi berbau. Masalah nafas berbau ini berpunca daripada penggunaan ubat2an untuk merawat penyakit gout ibunya, dan kini telah dihapuskan dengan penggunaan alfalfa. disamping itu, Pn. Saidah boleh bercakap tanpa mencungap2 lagi… Sungguh menakjubkan!!!
Saya rasa teruja dengan testimoni Pn. Aula kerana gout kini menyerang tak mengira usia akibat daripada amalan pemakanan yang kurang dititik beratkan. berikut saya sertakan panduan pemilihan makanan bagi permasalahan gout.
 
*ekstrak dari arthritis.about.com
 
Foods very high in purines include:
•hearts
•herring
•mussels
•yeast
•smelt
•sardines
•sweetbreads
 
Foods moderately high in purines include:
•anchovies
•grouse
•mutton
•veal
•bacon
•liver
•salmon
•turkey
•kidneys
•partridge
•trout
•goose
•haddock
•pheasant
•scallops
 
Semoga permasalahan gout akan terungkai dengan penggunaan vitamin shaklee. walaupun kita mengambil supplement, kita masih perlu mengawal pemakanan kita.
Sama seperti orang gemuk yang ingin kurus. walaupun mengambil ubat atau pil kurus tetapi tidak menjaga pemakanan dan kurang bersenam, misi mengurangkan berat badan tidak akan berjaya.
So untuk anda yang ingin mendapatkan supplement shaklee sila buat pesanan secepat mungkin. hargai kesihatan anda sebelum ditimpa penyakit. Jom sihat…!!
 
Hubungi saya Dilla Jalil 017-5657552 hari ini juga untuk mendapatkan Set Gout Shaklee. Atau anda boleh klik pada icon di bawah.

order-sekarang-juga

ATAU

Pengedar Shaklee dan Cod Shaklee Ipoh

 

 

Anda berminat untuk menjadi pengedar Shaklee?

Dengan kualiti produk yang terjamin, saya memerlukan pengedar untuk memenuhi keperluan di setiap pelusuk negeri termasuk negara jiran seperti Indonesia, Singapura dan Brunei.

Hubungi saya Dilla Jalil 017-5657552 jika berminat menjadi pengedar, kehadiran anda amat dialu – alukan!

Pengedar Sah Shaklee Ipoh Perak : Dilla Jalil (Shaklee ID 852451)

017 – 5657552 (whatsapp /sms)

admin@mamaqaireen.com (e-mail)

Dilla Jalil (facebook)

COD : KFC Medan Gopeng

Anda nak buat bisnes shaklee? saya akan ajar pelbagai RAHSIA group kami. (sila klik)

Tagged with →  
Share →

2 Responses to Masalah Gout Sehingga Terbaring Je Atas Katil?

  1. Gout ni tak boleh di buat main kan..tersilap makan jer huhu mulalah gout menyerang…ada pernah saya jumpa sampai bertongkat dan di buang kerja gara-gara penyakit gout ni..
    MaMa Chantique menulis…Betul Ke Gout Boleh Sembuh Dengan Vivix?My Profile

    • MamaQaireen MamaQaireen says:

      Memang tau, sebab gout ni serang dekat semua sendi. Bayangkan lah, kita nak bergerak mesti perlukan sendi. Kalau sendi dah sakit..aduhhh..sekian sangat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge