Setiap ibu mahukan kesihatan yang sempurana untuk anak mereka. Malah anak yang sudah sedikala sihat dan ceria pun ibu masih rasa tidak puas hati sebab anak tiada selera makan. Rasanya tiada seorang ibu pun yang ingin melihat anak mereka sakit dan terlantar di Hospital. Betul tak?  Bila anak dah mula sakit, ibu pasti akan mencari sesuatu untuk mengubati penyakit anaknya itu. Adakah dengan memberi Mealshake Shaklee segala masalah akan selesai atau penyakit lain pula yang muncul? Apa yang bagus sangat dengan Mealshake Shaklee ni? Tak bahayakah untuk kanak – kanak?

 

Mealshake Shaklee

Mealshake Shaklee

 

Sekiranya anak anda selalu sakit, demam, selsema, batuk, sembelit, tiada selera makan dan sebagainya anda tentu susah hati dan ingin mencuba Mealshake Shaklee kan? Betul tak? Tetapi berjaga – jaga sekiranya anak anda..

1) Alah Kacang Soya dan Susu Lembu

Sekiranya anak anda alah kepada kacang soya, susu lembu dan lactose intolerance. Maka Mealshake Shaklee tidak sesuai untuk anak anda. Ini kerana Mealshake Shakle mengandungi sumber kacang soya, susu lembu dan sedikit laktosa. 

Tetapi bagi meraka yang tiada alah kepada kacang soya dan susu lembu memang tidak menjadi masalah. Ini kerana bahan – bahan yang digunakan adalah bahan – bahan yang semulajadi. Kacang soya dan lactalbumin (sejenis susu) adalah bahan yang terbaik dan mengandungi organisma protin yang sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam sel tubuh kita.

 

2) Bawah 1 Tahun

Anak yang bawah satu satu tidak dibanarkan mengambil Mealshake Shaklee walaupun secubit! Ingat ye, selepas kanak – kanak sudah berusia 1 tahun barulah kita boleh memperkenalkan pelbagai pemakanan kepada meraka. Bila dah mencapai umur 1 tahun ke atas, sebagai ibubapa anda perlu mengajar mereka untuk merasa pelbagai jenis makanan disamping meneruskan penyusuan susu ibu sehingga berusia 2 tahun. Lihat gambar di bawah, cadangan permakanan yang disyorkan oleh UNICEF.

Pemakanan Bayi

Pemakanan Bayi

Gambar ni saya ambil ketika saya menjalani latihan untuk menjadi salah seorang

Breastfeeding Peer Counselor  di Alor Setar pada Jun 2011

Ramai pengguna keliru dengan cara pengambilan Mealshake Shaklee untuk anak mereka. Malah ada juga yang memberi kepada kanak – kanak bawah 1 tahun. Apa yang anda harus tahu ialah, serving 34g yang dicadangkan oleh Shaklee adalah panduan untuk orang dewasa dan kanak – kanak yang sudah mempunyai penghadaman yang matang. 

Sekiranya anak anda berusia 1 tahun sehingga 4 tahun ada cara – cara tertentu dan berapa sukatan yang dibenarkan. Panduan pengambilan Mealshake Shaklee akan saya berikan kepada semua customer saya. Pastikan anda mendapat segala panduan dan cara pemakanan yang betul. Jangan menyesal dikemudian hari pula!

Mealshake Shaklee adalah suplemen, bukannya makanan rugi untuk kanak – kanak dan bukannya pengganti makanan harian untuk anak anda. Mealshake Shaklee adalah mutivitamin berbentuk serbuk yang :

  • menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat.
  • Merupakan sumber serat terbaik dan juga mengandungi protein
  • Membekal kalsium harian yang diperlukan badan
  • Index Glisemik rendah membuatkan plukosa dilepaskan secara perlahan – lahan dan teratur bagi kegunaan sel badan.

Susah hati bila anak selalu sakit? Cemburu bila melihat anak orang lain sihat, tembah, ceria dan riang sentiasa? Dapakan Mealshake Shaklee sekarang juga. JANGAN TERLAMBAT!

 

Sekiranya berminat, anda boleh hubungi saya ;

Pengedar Sah Shaklee Ipoh Perak : Dilla Jalil (Shaklee ID 852451)

Dilla Jalil (Facebook)

017 – 5657552 (whatsapp /sms)

admin@mamaqaireen.com (e-mail)

COD : KFC Medan Gopeng

>> RITA RUDAINI PUN BAGI ANAK MINUM MEALSHAKE (SILA KLIK)

>> DULU SUSAH NAK MAKAN, SEKARANG BUKAN MAIN BERSELERA LAGI (SILA KLIK)

>> ANAK ANDA SELALU SEMBELI DAN DEMAM? (SILA KLIK)

Tagged with →  
Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge