Vita-Lea Shaklee adalah multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Asalnya dikenali sebagai “Vitalize-Mineral” dan disingkatkan kepada “Vita-min” dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya dari Shaklee. Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (90 tahun dahulu) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vita-Lea.

Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA. Ia diformulakan secara komprehensif dan sangat seimbang.

Vitalea Shaklee

Tablet Vita-Lea ini disalut dengan serbuk nutrisi – spirulina. Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi ekslosif yang kompleks, disebut sebagai “Explo-tab”. Ia merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protin untuk penyerapan yang pantas oleh usu kecil.

Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita-lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%. Vita-Lea telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI – VITAMIN di dalam Puclic Interest pada tahun 2000.

Vitalea Shaklee

Vitalea Shaklee

| Manfaat Utama |

* Penambahan Tenaga Segera. – Pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mentel, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.

* Pelengkap Nutrisi – Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anemia.

* Keupayaan Sistem Produktif – Penting kepada kanak – kanak dan remaja yang sedang membesar.

* Metabolisma – Sangat membantu dalam sistem stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.

* Elemen Penting Pada Sel Tubuh – Menyediakn asa nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan ramb ut, otot, kulit, kuku, dan horm,on serta menjaga kesihatan tirod.

* Melindungi Organ – melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.

 

Jika berminat untuk dapatkan barangan Shaklee. Hubungi saya  Pengedar Sah Shaklee Di Ipoh Perak :

Dilla Jalil | admin@mamaqaireen.com | 017-5657552 | No ID : 852451

 

Tagged with →  
Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge