credit to : hanis

Buat bakal ibu, kalian tentu tengah mempertimbangkan set bersalin apakah yang sesuai diambil semasa berpantang. Sekiranya anda bercadang hendak menyusukan anak, adalah disarankan agar memilih supplement berbanding jamu.

Pengambilan supplement yang betul adalah lebih selamat malah menjadikan si ibu lebih bertenaga, ceria dan lebih mudah menguruskan bayi yang masih kecil. Kami menawarkan pakej berpantang Shaklee yang terdiri daripada:

  • B Complex (40 biji) – penting untuk elak kemurungan (meroyan, sebagai penenang (anti-stress) & menstabilkan hormon. 
  • Vitamin C (40 biji)  penting untuk pembentukan kolagen, mempercepatkan penyembuhan luka, memperbaiki tisu sel yang rosak akibat bersalin.
  • Vita-Lea Iron Formula a.k.a multivitamin (40 biji) – perlu kerana ianya mengandungi iron formula yang sangat penting bagi tubuh, terutama kerana ibu banyak kehilangan darah selepas bersalin.
  • Zinc (40 biji) – membantu mempercepatkan proses baik pulih luka, terutama luka di dalam (untuk rahim). Zinc juga bantu atasi masalah kedinginan selepas bersalin. Baca lanjut


Set berpantang ini adalah untuk kegunaan 40 hari dengan harga RM100. Anda boleh juga menambah 60 biji alfalfa sebagai milk booster dengan harga tambahan RM10.

Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge