Anda mengalami masalah anak kurang selera makan?

Mama nak bercerita sikit, masa bulan September yang lepas kawan mama Suzihan ada PM mama dekat Facebook. Macam biasa dia nak beli Vitamin Shaklee untuk kesihatan diri. Tapi pada masa yang sama dia mengalami masalah, anak beliau sukar untuk makan. Kadang tu sampai bergaduh sebab nak bagi makan.

Pertengahan bulan Oktober dia beli MealShake dekat mama. Dan keputusannya memang best! Ni luahan Suzihan semalam dekat mama :

Alhamdulillah sekarang dah berselera makan! Ibu mana yang tak gembira bila anak suka makan betul tak?

Ada apa dengan MealShake?

1. Kalori

Ada 120 kalori dalam Meal Shake Shaklee. Jika anda membuat ‘shake’ dengan susu rendah lemak, kalorinya sekitar 240 kalori. Jika anda mencampurkan mealshake dengan ‘whole milk’ anda akan mendapatkan kalori sekitar 330 kalori.

2.Lemak

Mealshake Shaklee hanya mengandungi 0.5 g lemak , sebelum ditambah susu. 

3.Karbohidrat

Ada 23gm karbohidrat  dalam 1 / 4 cawan Mealshake. Untuk satu bahagian mengandungi 3gm serat. Ada 18gm gula dalam satu hidangan Mealshake. Apabila susu ditambah, tahap karbohidrat dan gula akan meningkat.

4.Protein

Untuk 1 / 4 cawan,  campuran Mealshake mengandungi 7gm protein. Selepas anda mencampurkannya dengan susu, kandungan protein akan meningkat secara signifikan. Dalam beberapa kes, akan berlipat ganda, bergantung pada jenis susu anda tambah.


5.Vitamin

 Mealshake mengandungi 12 vitamin penting. Untuk setiap satu hidangan, anda akan mendapatkan ,  25 peratus vitamin A, 30 peratus vitamin B6, 20 peratus vitamin B12, 30 peratus vitamin C, 10 peratus vitamin D, 35 peratus vitamin E, 30 peratus daripada thiamin, 10 peratus riboflavin, 35 peratus niacin, 35 peratus folat, biotin 35 peratus dan 30 peratus asid pantotenat.


6.Mineral

Ada 11 mineral penting yang ditemui dalam campuran Mealshake. Untuk satu hidangan, anda akan mendapat  20 peratus kalsium, 35 peratus daripada besi, 15 peratus daripada fosforus, 25 peratus daripada magnesium, 30 peratus zinc, 35 peratus daripada selenium, 35 peratus copper, 35 peratus manganese dan 35 peratus molibdenum. Satu bahagian juga mengandungi 80mg natrium dan 275mg kalium.

Read more: http://www.livestrong.com/article/278984-shaklee-shakes-nutrition-information/#ixzz1MIGRlAzf

Mealshake Shaklee bukan hanya boleh di ambil oleh org dewasa, malah boleh di minum oleh kanak-kanak..Yelah, budak-budak lagi susah nak telan pil kan..Jadi campurkan sahaja Mealshake di dalam minuman or makanan yang anak-anak anda gemari..Ibu yang menyusu juga boleh ambil MealShake Shaklee..Jimatkan ibu dan anak sama – sama minum MealShake Shaklee ^_^

Lagi testimoni Mealshake, klik di sini

Dengan setiap pembelian dari web mamaqaireen.blogspot.com atau fanpage MamaQaireen Shoppe anda berpeluang untuk mendapat hadiah percuma!


Sebarang pertanyaan boleh email kepada mamaqaireen@yahoo.com atau sms/WhatsApp 017-5657552 atau PM di Facebook Dilla Jalil untuk pesanan dan konsultasi secara percuma.

Tagged with →  
Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge