Seorang wanita yang sihat dan tidak hamil biasanya mengalami haid atau period sebulan sekali, dalam jangkamasa antara 28 hingga 32 hari. Tapi ada kes2 yang mana seorang wanita mengalami tempoh haid yang lebih pendek, lebih panjang atau tidak tetap.


Kebanyakan kes2 di atas mungkin disebabkan hormon yang tidak stabil, walau bagaimanapun terdapat kes yang mana permasalahan haid berpunca dari masalah berkaitan organ reproduktif dan kelainan hormon. 


Untuk kes2 biasa, adakalanya ketidak tetapan waktu haid memberi sedikit kerumitan untuk merancang, misalnya merancang keluarga atau merancang untuk ibadah haji dan umrah. Ia juga sukar untuk mengagak kehamilan kerana haid yang tidak datang mungkin dianggap perkara biasa sedangkan sebenarnya seseorang itu sedang hamil.


Apakah penyelesainnya?
Pengalam Mommy Lyna sendiri, beliau merupakan seorang yg menghadapi period irregularity. Sejak zaman anak dara tidak pernah alami cycle yang tetap, heavy & severe menstrual pain.


“Bermula Disember 2011 saya mencuba mengamalkan GLA Complex Shaklee yang diperbuat dari minyak bunga borage bermutu tinggi (biasanya orang buat dari EPO (evening primrose oil) tapi Shaklee ambil dari borage yang tentunya lebih baik). Selama 3 bulan mengamalkan GLA Complex, kitaran period menjadi teratur, tiada heavy flow seperti sebelumnya dan tiada ketidakselesaan semasa period!


Apabila bilangan kapsul dalam botol tu dah habis, saya tak buka2 botol baru.. Then period pun balik kepada asal yang irregular, heavy & painful.


Jadi sekarang GLA adalah rakan baik saya 🙂 tambah2 bunga borage turut digunakan sebagai milk booster.”Sekiranya ada yang mengalami masalah yang sama dengan Mommy Lyna dan nak cuba GLA Complex Shaklee, bolehlah hubungi mama. Special price for you ^_^

 
Vitaminsemulajadi
 
Untuk maklumat lanjut boleh hubungi mama untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberi tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan mama.
 
1. LIKE fanpage MamaQaireen Shoppe

2. PM saya di fb, Dilla Jalil
 
3. Emel admin@mamaqaireen.com
 
4. SMS/ Whatsapp saya di 017-565755
 
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit
Tagged with →  
Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge