Orang perempuan ni memang banyak perlu dijaga. Daripada rambut sampailah ke hujung kaki perlu dibelai dan dijaga. Tapi tidak lupa juga bahagian keintiman, itu adalah aset paling berharga untuk setiap wanita. Tak kan muka dan badan nampak cantik, tapi belah dalam tak berjaga pula?

Anda tahu apakah itu kentut faraj? Bagaimana pula cara untuk atasi masalah kentut faraj ini supaya tidak melarat?

 

Atasi Masalah Kentut Faraj Anda Dengan Segera Sebelum Terlambat

 

Kentut faraj atau Vaginal Flatulence merupakan sebuat keadaan dimana alat sulit wanita mengeluarkan udara dan menghasilkan bunyi seperti kentut.

Kentut ini selalunya berlaku disebabkan oleh udara yang terperangkap di dalam faraj atau di celah lapisan labia majora lalu dilepaskan seperti mana kentut biasa.

Kentut vagina juga boleh disebabkan oleh lemahnya otot-otot disekitar vagina yang mampu menyebabkan mudahnya pengaliran keluar masuk udara  ketika melakukan sebarang aktiviti harian.

Jangan sesekali memandang ringan jiga kentut vagina anda berbau! Sepatutnya kentut vagina tidak akan berbau busuk seperti kentut dubur, melaikan fajar tersebut sudah dijangkiti kuman dan menyebabkan bau yang tidak menyenangkan.

Faktor – Faktor Yang Menyebabkan Kentut Faraj

1.0 Otot Vagina Lemah

Jika otot vagina lemah, ia akan menyebabkan udara mudah untuk masuk ke bahagian ini.

2.0 Bersalin

Sewaktu proses melahirkan bayi, ibu meneran terlalu kuat akibat daripada kelahiran yang sukar. Selain itu, kekerapan melahirkan anak juga salah satu punca yang akan menyebabkan otot vagina menjadi lemah.

3.0 Peranakan Jatuh

Sewaktu dalam pantang tidak menjaga pantang dengan betul dan terlalu aktif bergerak.

4.0 Tidak Dapat Mengawal Air Kencing

Atasi Masalah Kentut Faraj Anda Dengan Segera Sebelum Terlambat

Mudah terkencing ketika ketawa atau bersin.

5.0 Seks Keterlaluan

Mengamalkan seks secara kasar.

 

Adakah Bahaya Kentut Faraj?

Tidak bahaya kepada kesihatan. Tetapi bila berlakunya kentut vagina ni, bermakna faraj menjadi longgar dan tidak dapat grip seperti dulu. Kebiasaannya suami akan dapat rasa perubahan ini ketika melakukan hubungan kelamin.

Masalah seperti ini tidak boleh dipandang ringan dan perlu dirawat dengan segera untuk mengelakkan daripda gangguan hubungan intim bersama suami. Jangan biar luka menjadi barah!

 

Bagaimana Cara Untuk Atasi Masalah Kentut Faraj?

1.0 Berpantang Dengan Betul

Sekarang ni ramai anak-anak muda tak suka melakukan pantang. Belum habis pantang lagi mereka dah berani keluar rumah atau makan mengikut selera tekak sahaja. Mereka beranggapan berpantang tu kolot.

Nasihat saya, ada baiknya kita dengar nasihat orang tua daripada diri sendiri yang binasa.

2.0 Mengurut

Lakukan urutan untuk menaikkan peranakkan atau lebih dikenali sebagai sengkak. Sengkak ni memang sakit sikit, tapi nak bahagiakan suami. Apa salahnya kan? 😉

Cari bidan yang pakar supaya semasa proses sengkak tu, anda tidak terasa terlalu sakit. Bidan saya dulu sama dia buat sengkak, dia suruh saya buka mulut dan tarik nafas. Alhamdulillah, tidak lah sakit sangat.

3.0 Cari Seluar Dalam Yang Sesuai

Cari seluar dalam yang ngam-ngam dengan ponggong anda. Tidak telalu ketat dan tidak terlalu longgar. Ini memastikan agar dapat megawal keluar masuk udara di dalam fajar.

4.0 Berhati – hati Ketika Mencuci

Jangan sembur air di dalam fajar. Perbuatan ini akan membuka ruang udara pada fajar anda.

5.0 Jauhi Makanan “sejuk”

Elakkan makanan sejuk seperti timun, tembikai dan lain-lain

6.0 Senaman Kegel

Amalkan setiap hari senaman kegel atau senaman kemut ni. Senaman ini sangat membantu untuk menguatkan otot-otot faraj.

 

Atasi Masalah Kentut Faraj Anda Dengan Segera Sebelum Terlambat

Sambil tengok TV pun boleh boleh senaman ni.

7.0 Bertangas

Bertangas seminggu sekali. Herba yang digunakan akan membantu merawat pelbagai masalah dalaman wanita seperti kentut vagina dan keputihan.

8.0 Amalkan Suplemen Secara Semulajadi

Jika anda tiada masa untuk ke SPA seminggu sekali, anda boleh amalkan Alfalfa Complex ini bagi mengurangkan masalah kentut faraj. Alfalfa juga sangat membantu untuk mengurangkan keputihan

alfalfa

Sekiranya anda mengalami masalah keputihan melampau, saya juga sarankan untuk anda mengambil sekali Garlic Complex. Garlic Complex ini berperanan seperti antibiotok secara semulajadi.

garlic complex shaklee

 

Untuk mereka mahukan kehangatan seperti malam pertama dan mengembalikan semula keghairahan hubungan intim. Amalkan bersama GLA Complex.

GLA Comlpex membantu untuk tidak rasa kekeringan, melancarkan hubungan intim dan mengatasi masalah hormon dalam badan. Sangat sesuai bagi wanita yang sudah berusia 40an untuk mengurangkan masalah pra menopouse.

 

Nampaknya selain daripada mengamalkan cara hidup yang sihat seperti berpantang, menjaga makan, bersenam dan mengurut. Anda juga boleh mengambil makanan tambahan untuk memantopkan lagi aset anda 🙂

Senang kan?

Sebelum mengakhiri cara-cara mengatasi kentut faraj, saya akan share 2 testimoni customer yang sudah berpuas hati dengan pengambil Suplemen tersebut.

Testimoni

 

Atasi Masalah Kentut Faraj Anda Dengan Segera Sebelum Terlambat

 

Jika anda ingin hilangkan masalah kentut faraj, anda boleh menghubungi saya Dilla Jalil 017-5657552 atau klik icon di bawan ini.

Bertindak sekarang sebelum terlambat.

 

 

order-sekarang-juga

ATAU

Pengedar Shaklee dan Cod Shaklee Ipoh

 

 

Anda berminat untuk menjadi pengedar Shaklee?

Dengan kualiti produk yang terjamin, saya memerlukan pengedar untuk memenuhi keperluan di setiap pelusuk negeri termasuk negara jiran seperti Indonesia, Singapura dan Brunei.

Hubungi saya Dilla Jalil 017-5657552 jika berminat menjadi pengedar, kehadiran anda amat dialu – alukan!

 

 

Pengedar Sah Shaklee Ipoh Perak : Dilla Jalil (Shaklee ID 852451)

017 – 5657552 (whatsapp /sms)

dilla jalil@gmail.com (e-mail)

COD : KFC Medan Gopeng

Anda nak buat bisnes shaklee? saya akan ajar pelbagai RAHSIA group kami. (sila klik)

 

 

Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge