Kajian saintifik mendapati dengan pengambilan RESVERATROL secara konsisten mampu membantu mengawal pelbagai penyakit berbahaya seperti kanser, jantung, diabetes, dan lain – lain. Ini kerana “tugas” RESVERATROL adalah untuk meningkatkan tenaga, mengurangkan gula dalam darah, anti keradangan, bahan anti kanser, memelihara badan, melawan sebarang kerosakan, mengekalkan awet muda pada wajah dan pelbagai lagi kegunaan yang hebat.

 

1) Apakah itu RESVERATROL?

Apakah Resveratrol

Resveratrol adalah antioksidan yang amat berkesan yang dihasilkan oleh kumpulan tumbuhan yang mengandungi  polifenol. Biasanya polifenol ditemui didalam wain merah. Satu kajian yang dijalankan oleh Jabatan Sains dan Teknologi, Universiti Ohio, AS, pada tahun 1997 membuktikan kejayaan resveratrol menyekat pembahagian sel – sel kanser di peringkat selular.

Rujukan 1 :  http://www.webmd.com/heart-disease/resveratrol-supplements

Rujukan 2 : http://www.resveratrol.com/what-is-resveratrol/

 

2) Manfaat Resveratrol

Manfaat Resveratrol

Manfaat Resveratrol

 

3) Khasiat Resveratrol

  • ANTI RADANG

Vivix Anti Radang

 

  • KANSER PROSTAT

Vivix Kanser Prostat

 

  • KANSER PAYUDARA

Vivix Kanser Payudara

 

  • KANSER KOLON

Vivix Kanser Kolon

 

  • KANSER PARU -PARU

Vivix Kanser Paru-Paru

 

  • JANTUNG

Vivix Sakit Jantung

 

  • DIABETES

Vivix Diabetes

Hebat sungguh resveratrol ni! Hebat dengan bukti kajian saintifik dan bukannya cerita kosong.

Tahukah anda Shaklee juga mempunyai resveratrol dan hasil kajian di dalam makmal menunjukkan VIVIX SHAKLEE 10 kali lebih hebat daripada RESVERATROL.

vivix 10 kali resvestrol

4) Apakah itu Vivix?

Vivix adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.

Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik.

Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

**sumber dari website Shaklee.

Boleh Klik DISINI Khasiat Vivix Shaklee

5)  Apa yang hebatnya tentang Vivix Shaklee?

Fakta 1: Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!

Fakta 2: Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.

Fakta 3: Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

Fakta 4: Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC.

*Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods


6) Bahan – Bahan Yang Terdapat Dalam Vivix Shaklee

Vivix Shaklee

 

Sungguh hebat VIVIX SHAKLEE ni. Untuk menjadi seorang yang sihat dan ceria anda boleh mengamalkan VIVIX SHAKLEE daripada SEKARANG! Mencegah lebih baik daripada mengubati.

Masalah Suami “tak tahan lama” <— Sila KLIK

Untuk tempahan anda boleh klik di bawah

 

order-sekarang-juga

Atau hubungi :

Dilla Jalil 

017-5657552 (whatsapp)

admin@mamaqaireen.com (e-mail)

 

Tagged with →  
Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge