Rami yang mengambil Vitamin Shaklee susah hati atau pening sebab tak tahu cara macam mana nak makan Vitamin Shaklee Ketika Puasa. Mana tidaknya, ada diantara yang mengambil Vitamin Shaklee untuk Menyusu, ada yang ambil untuk Kuruskan Badan, ada yang ambil untuk Kelihatan Cantik dan tidak kurangnya yang ambil Vitamin Shaklee untuk kesihatan dalaman tubuh mereka.

Ok saya akan beri beberapa tips dan panduan serta cadangan yang saya sendiri amalkan ketika berpuasa dengan Shaklee. Alhamdulillah tahun ni tahun ke 4 saya berpuasa dengan Shaklee. Saya mempunyai pengalaman berpuasa ketika Menyusukan anak sulung dan mengandung anak ke dua. Apa yang oleh saya katakan, menyusu ketika hamil tidaklah seteruk mana berbanding dengan menyusukan anak. 😉

Walaupun ibu menyusu dan hamil ada kelonggaran untuk tidak berpuasa, tetapi alangkah seronoknya sekiranya anda dapat berpuasa penuh selama 30hari. Jom berpuasa dengan Shaklee!

Ceria Bertenaga Ketika Puasa

Ceria Bertenaga Ketika Puasa

 

Bagaimana anda ingin berpuasa sekiranya badan sering tidak bermaya atau anda kekurangan bendalir dalam badan? Maka untuk mempermudahkan anda, anda boleh mengamalkan Mighty 3 Gem sewaktu sahur. Malah Mighty 3 Gem ini juga sangat sesuai bagi mereka yang terlewat bangun untuk bersahur. Contohnya anda terlewat untuk bersahur, dan waktu sahur hanya tinggal beberapa minit sahaja lagi. Maka anda boleh mengambil Mighty 3 Gem sebagai “back up” untuk anda berpuasa.

Jadual Makan Vitamin Shaklee Ketika Puasa Mighty 3 Gem

Mighty 3 gem

Mighty 3 Gem

Apakah Mighty 3 Gem ini? 

– Mengadungi gabungan terbaik iaitu  ESP (perisa French Vanilla), Mealshake (perisa Vanilla) dan Performance (perisa Oren)

– Berbentuk serbuk dan mudah untuk diminum

Membekalkan tenaga berpanjangan

– Membantu untuk mengurangkan rasa lapar yang berpanjangan

Untuk rasa lebih enak, anda boleh membuat campuran 1 : 1 : 3 (1 sudu besar ESP + 1 sudu besar Mealshake + 3 sudu besar Performance). Untuk rasa yang lebih menyegarkan, anda tambah 2 ketul ais batu. Kalau tak nak letak ais batu, hanya ambil air sejuk dalam peti ais sudah mencukupi. 

Untuk kekal bertenaga selepas berbuka pula, bagi mengurankan rasa mengantuk dan letih ketka solat tarawih. Anda boleh mengambil Cinch Tea.

minuman tenaga

Minuman Tenaga

Apakah Cinch Tea ini?

– Minuman teh yang memberi tenaga semulajadi

mengurankan rasa mengantuk

– membakar kalori dan lemak berlebihan

meningkatkan metabolisma

Cara  untuk mendapat rasa yang sedap, anda ambil 1 sachet Cinch Tea dan campurkan dengan 3 sudu besar Performance. Rasanya seperti Air Lemon Tea. Sangat sedap dan memberi tenaga.

Dua minuman ni saya sangat galakkan untuk anda minum sepanjang berpuasa. Tetapi untuk Ibu Hamil saya tidak berapa galakkan ambil Cinch Tea. Anda boleh menukar kepada Mighty 3 Gem.

Sebelum tidur anda ambil Ostematri. Bagus untuk mengurangkan sembelit dan sakit – sakit badan serta lain – lain kebaikkan untuk tubuh anda.

Sekiranya ingin membakar lemak dan detox bagi tujuan melangsingkan badan. Anda boleh mengambil Lecithin dan Alfalfa selepas berbuka puasa.

Untuk kelihatan cantik sewaktu hari raya, ambil Vitamin E sebelum tidur.

Amalkan minum banyak air masak ketika berpuasa dan kurangkan pengambilan minuman manis serta ais. Banyakkan minum sewaktu malam iaitu dari waktu berbuka sehingga sahur. Minum sikit – sikit dan bukannya minum terus dengan kuantiti yang banyak.

Untuk lain – lain jadual makan vitamin shaklee ketika puasa dan tips – tips hebat anda boleh dapatkan Vitamin Shaklee hanya daripada saya. Jadual Pemakanan yang lengkap akan saya berikan khas untuk customer saya sahaja.  

Lagi info menarik untuk berpuasa. Sila layari,

JADUAL MAKAN VITAMIN SHAKLEE KETIKA PUASA (ibu menyusu) <—- SILA KLIK

MELATIH KANAK – KANAK BERPUASA <—- SILA KLIK

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya,

Dilla Jalil 

017-5657552 (whatsapp / sms)

admin@mamaqaireen.com (e-mail)

Tagged with →  
Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge