Pada tahun 1954, Interferon telah dijumpai oleh Dr. Yasuhiko Kojima dari University Tokyo. Setelah 40 tahun kajian dan semakkan ke atas beribu jenis sebatian dan lebih daripada 200 jenis herba yang berlainan telah dilakukan.  Akhirnya Dr. kojima telah berjaya membangunkan satu – satunya interferon semulajadi didunia (Nutriferon Shaklee). Formula yang digunakan adalah selamat, semulajadi, tulin dan berkesan. Malah penemuan dan rekaan beliau juga telah mendapat pengiktirafan sebagai penemuan terhebat dalam bidang immunolgi.

 

nutriferon

Nutriferon Shaklee adalah satu Formula Eksklusif dan diPaten khas oleh Shaklee dan tidak ada dijual dikedai – kedai biasa. Nutriferon Shaklee ini hanya boleh didapati melalui Shaklee sahaja. Untuk pengetahuan anda juga, didalm bidang perubatan, suntikan inteferon banyak digunakan untuk merawat pelbagai jenis penyakit. Antaranya ialah penyakit hepatitis, kanser, hidrophobia (penyakit anjing gila), herpes, HIV dan lain – lain. Malah, telah terbukti bahawa interefon amat berkesan untuk melindungi daripada jangkitan influenza dan pelbagai penyakit lain.

Keistimewaan Nutriferon Shaklee

Nutriferon Shaklee

 • Meningkatkan Sistem Imun – Kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu meransang dan mempertingkatkan secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh : T-cells, B-cells dan makrofag
 • Melawan Kanser & Tumor – Interferon semulajadi mengadungi polisakarida yang meransang dan mengaktifkan immunoglobulin mrlawan sel – sel tumr dan kanser. Malah selain daripada itu juga ia mampu mengurangkan ketidakselesaan waktu rawatan kemoterapi.
 • Melindungi Dari Influenza – Ia dapat mengimbangi kepada respon alergi persekitaran dan perncemaran udara, melindungi daripada virus, mikrob, selsema, alergi, inflamasi dan influenza.
 • Mengurangkan Infeksi Oleah Pesakit Hepatitis B & C – Keberkesanan Nutriferon Shaklee dalam memerangi virus akan mengurankan infeksi dan meminimumkan ketidakselesaan seperti, kembung perut, rasa mual, muntah kepada pesakit.
 • Menurankan Stress dan Kelesuan – Dapat meringankan keresahan, stress, kelesuan akibar daripada gaya hidup yang sibuk
 • Melambatkan Penuaan – Formula unik dan keistimewaan Nutriferon Shaklee meransang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, kuman dan virus. Jusretu itu, sel – sel dalam tubuh anda kaan menjadi lebih sihat
 • Mempertingkatkan Menopaus – Hypertensi, tahap kolestrol yan tinggi, kitaran haid dan mesalah lain berkaitan menopaus akan menjadi lebih baik.
 • Mempertingkatkan PMS – Terbukti secara klinikal Nutriferon Shaklee dapat mengurangkan simptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endotrin iaitu kekejangan waktu haid, sajlit belakang, sakit payudara, masalah jerawat, kegelisahan, insomnia dan mood swing

 

Nutriferon Shaklee Dihasilkan Daripada 4 Ekstrak Tumbuhan

4 Ekstrak  Tumbuhan yang terdapat dialam Nutriferon Shaklee mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh.

Nutriferon Shaklee

 

1) Biji Labu – Meransang pengeluaran inteferon semulajadi didalam tubuh dan menentang radikal bebas seta faktor penyebab kanser

2) Biji Plantago – Mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sel – sel imun.

3) Bunga Japanes Honey Suckle – Menentang pencerobohan virud dan kuman

4) Bungga Safflower – Menghasilkan dan memperkuatkan keupayaan marofaj memusnahkan virus dan kuman.

 

Kesihatan kita adalah tanggungjawab kita sendiri. Badan sihat tentunya kehidupan harian kita akan lebih ceria. Sekiranya anda merasakan badan tidak sihat seperti nak demam atau anda sedang mengalami selsema. Amalkan Nutriferon Shaklee setiap hari.

Berminat untuk mendapatkan barangan Shaklee, anda boleh hubungi saya Dilla Jalil 017-5657552 atau klik sahaja icon di bawah.

 

order-sekarang-juga

ATAU

Pengedar Shaklee dan Cod Shaklee Ipoh

 

 

Sekiranya anda inginkan sebarang pertanyaan dan konsultansi berterusan secara PERCUMA sila hubungi saya. Ini kerana anda BERHAK untuk dapatkan LAYANAN ISTIMEWA daripada saya. KHAS UNTUK CUSTOMER SAYA SAHAJA.

Pengedar Sah Shaklee Ipoh Perak : Dilla Jalil (Shaklee ID 852451)

017 – 5657552 (whatsapp /sms)

admin@mamaqaireen.com (e-mail)

COD : KFC Medan Gopeng

 

NUTRIFERON SHAKLEE BERTINDAK SEPERTI PERISAI? (KLIK DISINI) 

Tagged with →  
Share →

2 Responses to Keistimewaan Nutriferon Shaklee

 1. nutriferon memang baik untuk kesihatan kita, terutama untuk para ibu yang senantiasa harus bersedia dengan keadaan darurat bila si kecil selesema ataupun demam.

 2. MamaBard says:

  memang bagus sangat kan nutriferon ni..tiap keluarga memang kena ada satu kotak…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge