Kulit wajah yang cantik dan tubuh badan yang sihat sentiasa menjadi idaman setiap orang. Bila anda mempunyai kulit yang cantik dan tubuh badan yang sihat, secara tidak langsung tahap keyakinan anda akan lebih tinggi lagi. Tambahan pula bagi anda yang terpaksa berurusan dengan ramai orang. Tentunya penampilan diri dan kesihatan amat penting dalam kehidupan harian anda. Tetapi bagaimanakah anda perlu kelihatan sempurna setiap hari? Jangan risau, ada beberapa rahsia untuk kekalkan KULIT CANTIK DAN SIHAT.

Pastikan anda….

 

1. Kekal Terhidrat

kulit cantik dan sihat

70% daripada tubuh badan anda mengandungi air. Dengan meminum air yang lebih kerap akan menstabilkan komposisi air dalam tubuh anda. Air diperlukan untuk melancarkan peredaran darah dalam badan, justeru akan memastikan nutrien-nutrien secukupnya mengalir ke organ tubuh badan anda khususnya Kulit. Pastikan air yang anda minum adalah air masak dan bukanya air yang berperisa, warna dan kafin. Sebaik – baiknya amalkan 7 gelas air masak setiap hari. Untuk memudahkan anda, timbang berat dan cuba bahagikan sendiri. Ini kerana, anda memerlukan 1 liter air untuk setiap 25kg berat badan anda. Sekiranya berat badan anda 50kg, maka anda memerlukan sekurang – kurangnya 2 liter air sehari.

2. Dapatkan Tidur Yang Cukup

tidur secukupnya

Jangan pandang remeh pada tidur. Badan anda perlukan rehat dan sistem peredaran darah anda akan lancar apabila anda tidak penat dan mendapatkan rehat yang secukupnya. Sebab itu amat penting untuk mendapatkan tidur yang cukup. Kulit orang yang tidak cukup tidur akan nampak kusam dan tidak bermaya kerana peredaran darah yang tidak lancar. Jika ini berterusan tanpa kawalan, hilanglah keanjalan dan seri kulit anda!

3. Amalkan Pemakanan Yang Sihat

makanan berkhasiat

Sekiranya anda gemar mengambil makanan segera, mulai sekarang pantikan anda kurangkan makanan tersebut. Pastikan makanan harian yang anda ambil mempunyai nutrien yang seimbang khususnya untuk mengekalkan Kulit Cantik Dan Sihat. Kurangkan makanan yang berlemak dan berminyak. Banyakkan mengambil buah dan sayur – sayuran yang tinggi vitamin. ini kerana vitamin-vitamin seperti B, C, E, A dan K akan menyebabkan kulit kita segar dan “glow”.

4. Berhenti Merokok

berhenti merokok

Merokok adalah membahayakan kesihatan dalam banyak peringkat. Malah merokok juga boleh mengurangkan kelancaran peredaran darah dan oksigen dalam tubuh kita. Merokok akan menghapuskan Vitamin C dalam tubuh secara drastik. Ini kerana asap rokok mengandungi redikal bebas yang tinggi untuk tubuh badan manusia. Sebab itulah kulit perokok nampak kusam dan kering.

5. Elakkan Sebarang Tekanan (Stress)

stress

Tekanan perlu dielakkan semaksima mungkin. Tekanan adalah tidak bagus untuk Kulit anda di setiap peringkat. Apabila tekanan melanda diri anda, kulit akan menghasilkan minyak yang berlebihan, jerawat mula timbul, simptom kemerahan, kulit semakin sensitif dan kedutan serta selulit mula kelihatan. Teranan juga akan menyebabkan badan kita tidak sihat dan sering sakit. Selain itu tekanan juga boleh menyebabkan penyakit Darah Tinggi, Jantung, Gastrik, Rambut Gugur dan pelbagai penyakit lain. Sekiranya anda seringa mengalami tekanan, wajah anda juga lebih cepat kelihatan tua dari usia anda yang sebenar.

6. Bersenam Dengan Lebih Kerap

bersenam

Rajin-rajinlah bersenam untuk memastikan oksigen yang cukup mengalir dalam Kulit anda. Jika tiada masa untuk bersenam sekalipun seperti sesetengah orang, sibukkanlah diri kita dengan kerja-kerja fizikal seperti mengemas dan mencuci rumah anda. Tips paling mudah, jangan sesekali parking kereta betul – betul berhadapan dengan kedai atau tempat yang anda ingin tuju. Cuba cari lot parking sedikit jauh untuk memudahkan anda berjalan kaki. Ini kerana, berjalan kaki juga satu senaman yang amat baik.

7. Shaklee Collagen Powder

shaklee collagen powder

75% daripada tubuh badan kita adalah terbina daripada Kolagen. Kulit, tulang, sendi, otot, rambut, kuku, tulang rawan dan salur darah semuanya terbina daripada Kolagen. Kolagen adalah sejenis protein semulajadi yang mampu untuk membina semula tisu-tisu dan organ tubuh yang telah rosak akibat banyak faktor. Kolagen akan berkurangan dalam tubuh badan sebanyak 1% setahun bermula umur 18 tahun.

Shaklee Collagen Powder dirumus khas untuk membantu masalah ini dengan membekalkan Kolagen daripada sisik ikan merah (ikan laut dalam) yang mudah menyerap dalam tubuh (sekitar 1,000 dalton).

Kesan – Kesan Kehilangan Kolagen

1. Garis – garis kesan ketawa, kedutan, lingkaran hitam bawah mata, kesan bengkak bawah mata (eyes bag), penglihatan kabur

2. Gusi yang tidak sihat

3. Garis halus kelihatan pada leher

4. Payudara dan punggung kelenturan

5. Kuku senang pecah, pudah dan kekuningan

6. Rambut menjadi keeing dan bercabang di hujung

7. Liang roma menjadi lebih besar, pigmentasi, jeragat dan kulit kekuningan

8. Kulit hilang keanjalan, lebih kering. Kelihatan tua daripada umur sebenar. Organ dalaman tidak berfungsi dengan berkesan

9. Kehilangan kalsium, sakit belakang dan sakit sendi

 

Collagen Powder terbukti berkesan untuk:

– Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90%

– Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%

– Peningkatan dalam penampilan keseluruhan sehingga 71%

– Meningkatkan kelembutan dan kelicinan sehingga 69%

– Meningkatkan pemakaian kekal mekap sehingga 60%

– Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti sehingga 55%

– Meningkatkan ketebalan rambut sehingga 54%

– Meningkatkan keserian, tona & warna kulit sehingga 50%

– Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18%

Sekiranya anda berminat untuk dapatkan Shaklee Collagen Powder, Anda boleh hubungi saya Dilla Jalil 017-5657552

 

Shaklee Collagen Powder Bagus Untuk Pesakit Gastrik? <— SILA KLIK

 

PENGEDAR SAH SHAKLEE IPOH PERAK

DILLA JALIL

017-5657552

admin@mamaqaireen.com

Tagged with →  
Share →

2 Responses to Rahsia Kulit Cantik Dan Sihat

  1. Nurhasanah says:

    Tq atas perkongsian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge